Anasayfa Video Panasonic 220 Derece VR Gözlük – CES 2017

Panasonic 220 Derece VR Gözlük – CES 2017

Panasonic 220 Derece VR Gözlük - CES 2017
Panasonic 220 Derece VR Gözlük - CES 2017

CES2teki Panasonic standında yeni bir VR başlığı tanıtıldı. 90 derece değil, 220 derece sanal gerçeklik sunan başlığa bakıyoruz…

Panasonic prototip safhasındaki sanal gerçeklik başlığını Immersive Head-Mounted Display, yani çevreleyici ekran başlık olarak isimlendirmiş. Prototip safhasındaki ürün için resmi isim olmayan geçici bir tanımlama.

Geleneksel sanal gerçeklik başlıklarında 90 derece olan görüş açısı 220 dereceye çıkartılarak oyuncunun ya da seyircinin kendisini gerçekliğe daha da kaptırması amaçlanıyor.

Panasonic özellikle kendi Aspheric lens üretimini sergiliyor. Klasik başlıklarda iki lens kullanılırken, burada 4 adet lens ve 4 adet panel kullanılıyor. 90 derece ile 220 derece arasındaki fark çok büyük. Bu da VR yani sanal gerçeklik cihazlarının daha önce pek çok videoda belirttiğimiz gibi gelişiminin sürdüğünü ortaya koyuyor. Alınacak çok yol, geliştirilecek çok teknoloji var.

Şu an için en çok konuşulan ve yurtdışında bulunan sanal gerçeklik çözümü olan HTC Vive’ı daha önce incelemiş, kullanıcılar için bir rehber hazırlamıştık: HTC VIVE İncelemesi…

Ancak bunların yanında esas hoşumuza giden detay özellik kulaklıklar oldu. Kemikten iletim yapan kulaklıklar, kulak içerisine değil, kulağın dışına takılıyor ve muhteşem bir ses kalitesi sunuyor. Bu kulaklıklar dışarıdan gelen sesleri duymaya engel olmadan kapalı kulaklıklar kadar kaliteli ses sunuyor.