Anasayfa Video Samsung Optik TV Bağlantı Teknolojisi – CES 2017

Samsung Optik TV Bağlantı Teknolojisi – CES 2017

Samsung Optik TV Bağlantı Teknolojisi - CES 2017
Samsung Optik TV Bağlantı Teknolojisi - CES 2017

Kablosuz televizyon bağlantısı için geliştirilen Samsung optik televizyon bağlantı teknolojisine CES 2017’de sizler için baktık…

Oturma odaları ya da toplantı odalarında artık sadece televizyon kurulu değil. Pek çok farklı cihaz bağlantısı söz konusu. Bu da hem çok sayıda port, hem de çok sayıda kablo demek. Ayrıca bu portları televizyon üzerine yerleştirirken televizyon üreticisi de tasarımda bazı sorunlar ile karşılaşıyor. Televizyonun duvardan uzaklaşması ve olduğundan daha kalın görünmesi de bu tarz estetik sorunlardan bir tanesi.

İşte bütün bunların çözümü için optik bağlantı kullanılıyor. Optik bağlantı ile sadece iki kablo ile bütün cihazların televizyona toplu bağlantısı yapılabiliyor. Peki nasıl? Çevre cihazlar optik bağlantı kutusuna takılıyor. Bu gözden uzak, televizyondan biraz mesafeli bir dolabın, büfenin, TV sehpasının içerisine saklanabiliyor. Daha sonra kutu televizyona bağlanıyor. Yani bu çözüm kabloları televizyon çevresinden uzaklaştırmış ve bir araya toplamış oluyor.

Bu kutunun etkinliğini arttırmak isteyen Samsung, televizyonn çevresinde açılan alanı değerlendiren bir de duvar bağlantı askısı geliştirmiş. Duvara neredeyse sıfır mesafede televizyon konumlandırmaya imkan sağlayan askı ile çok daha estetik bir görüntü elde etmek mümkün. Elbette bu askı, televizyonun arka kısmında özel bir girinti olan modeller için tasarlanmış.