Anasayfa Video Tesla X ve Gigafactory Pil Hücreleri – CES 2017

Tesla X ve Gigafactory Pil Hücreleri – CES 2017

Panasonic tarafından Tesla için geliştirilen Tesla Model 3 pil hücreleri, Tesla X ve yeni nesil şarj istasyonları CES 2017’de sergilendi…

Tesla ve Panasonic arasındaki batarya işbirliği 2008 yılına dayanıyor. Roadster, EV için bataryaları geliştirilmesi, Panasonic tarafından Tesla’ya yatırım yapılması, tedarik sözleşmeleri, talep arttıkça daha çok batarya için yeni anlaşmalar ile devam eden süreç her yıl daha da gelişmiş.

Nihayetinde Tesla Gigafactory inşaatı için el sıkışan şirketler, Panasonic Energy şirketinin Kuzey Amerika’da kurulması ile yola devam etmiş. Tesla Model X’in tanıtımı kilometre taşlarından birisi olmuş. 2013 Yılında 100 milyon enerji hücresi kutlanırken, hızlı büyüme sonucu 2016 yılında 1 Milyar enerji hücresine ulaşılmış.

Sonuç itibariyle 2017 yılına geldiğimizde Gigafactory üretime başlamış. Panasonic ve Tesla’nın bu tabloya baktığımızda belirli alanlarda birlikte büyüdüklerini görüyoruz.

Tesla Model 3 araçlar ve Power Wall duvar bataryalarında kullanılan yeni pil hücrelerini sergileyen şirket, 7000 hücre kullanılan bir araç deposunun 25 dakikada tamamen şarj edilebildiğini belirtiyor. Otomobili, telefondan daha hızlı şarj edebilmek muazzam bir gelişme.

Bunun ardından Tesla Model 3, fabrikadaki batarya üretimi sergilendi. Biz de hem bataryalara, hem de sergilenen Model X’e baktık.