Anasayfa Haber Airbus Otonom Hava Taksisi Geliştiriyor

Airbus Otonom Hava Taksisi Geliştiriyor

Airbus yönetimi ilk testlere bu yılın sonuna doğru başlamayı hedefliyor.

Büyük kapasiteli yolcu uçaklarıyla tanıdığımız Avrupalı havacılık şirketi Airbus, çok daha küçük ölçekli bir hava aracı üzerinde çalıştığını duyurdu. Project Vahana olarak adlandırılan bu projenin amacı, otonom bir hava aracı geliştirmek.

Yerleşimin yoğun olduğu bölgelerde giderek artan trafik sorununa bu şekilde çözüm bulmayı uman Airbus, Project Vahana ile kısa menzilli kişisel taşıma sağlamayı umuyor. Tek kişiyi taşıyacak olan prototip, dikine iniş kalkış yapabilecek.

Yolcusunu aldıktan sonra dikine kalkışla havalanan araç, yolcu kontrolüne gerek duymadan otonom olarak belirlenen hedefe uçacak. Burada yolcusunu bırakan araç, yeniden havalanarak ya sonraki yolcusuna ulaşacak, ya da ana üssüne geri dönecek.

Araç tamamen otonom uçuş yapabilecek şekilde tasarlandığından, kullanıcıların uçmayı bilmesi gerekmiyor. Kısa menzilli uçuşlar için tasarlanan araç hakkında çok fazla teknik detay yok ancak elektrikli olma ihtimali yüksek. Airbus bu araçları 2021 yılında piyasaya sürmeyi hedefliyor.

 

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version