Anasayfa Haber AMD, Ryzen İşlemcilerde Windows 7 Desteklemeyecek

AMD, Ryzen İşlemcilerde Windows 7 Desteklemeyecek

AMD yönetiminden yapılan açıklamalar, Windows 7 sürücü desteği konusundaki söylentilere noktayı koydu.

Bir süre önce sızan haberler, AMD’nin yeni nesil Ryzen işlemcilerinde Windows 7 işletim sistemine de resmen destek vereceğini iddia ediyordu. Ancak AMD yönetiminden gelen resmi açıklamalar, bunun gerçek olmadığını ortaya koydu.

AMD’nin yeni nesil Ryzen işlemcilerini tam verimle çalıştırmak isteyen kullanıcılar, Windows 10 kullanmak zorunda olacaklar. Şirket Windows 10 öncesi Microsoft işletim sistemlerine resmi sürücü desteği vermeyecek.

Ancak AMD’nin Ryzen işlemcilerini Windows 7 işletim sistemiyle test ettiği de biliniyor. Nitekim Ryzen işlemcilerin Windows 10 ve Windows 7 ile çalıştıkları AMD tarafından resmen onaylanmış. Ancak şirket sadece Windows 10 için resmen destek verecek ve sürücü üretecek.

 

16 Yorumlar

    • Intel’de Skylake ve Kaby Lake ile resmi destek vermiyor? Çoktan fişi çekildi Windows 7’nin ama siz hala eski kafadasınız.

      • Sizi bilmem ama ben ihtiyacıma göre sistem alırım. win 7 2020 yılına kadar Microsoft tarafından destekleneceği söylendi ve onaylandı. EEE şimdi ozamana kadar win 11-12-13 bile çıkar:D hatta dx13-dx14-dx15 bile çıkar :D o zaman da sizin cpu lar desteklemeyecek, her defasında bize zorla birilerinin bir şey dayatması ne kadar doğru? Valla benim çöpe atacak param yok sizin varsa devam edin sonuçta herkes özgür ne diyelim.
        Bende Hala 2500K cpu /12gb ddr3 1600 mhz ram/ 470 4 gb gpu var.
        Yani haliyle rahatlıkla her işimi görüyorum. Sonuçta uzaya çıkmıyoruz yada herkesin ihtiyacı aynı değil.! Saygılarımla.

        • Araştırmak ile ilgili bir sıkıntınız mı var fikrim yok ama AMD Athlon X2 4000+ işlemci ile W10 kullanıyoruz, hiçbir sorunu yok. i3 350M ile W10 kullanıyoruz hiçbir sorunu yok. 2 adet A10 7700K APU ile W10 kullanıyoruz hiçbir sorunu yok. FX4100 ve FX8350 ile sistem kullanıyoruz, hiçbir sorunu yok. En son topladığım i5 6600K ile sistem kullanıyorum hiçbir sorunu yok.

          Eğer problem sizdeyse bu beni ilgilendirmez. En yakın doktora başvurmanızı tavsiye ederim.

        • Bu arada, 2020 yılına ne yeni bir Windows sürümü göreceksin ne de yeni bir DX sürümü. Şuanda Windows 10 bile çıkalı 2 seneden fazla olacak ki şimdiye kadar ki en çok özelleştirme güncellemesi alan Windows sürümü o oldu.

          Dipnot: Windows 10 çıktığından beri yeni sürüm politikası diye birşey gütmeyeceğini Microsoft kendi ağzıyla söyledi ve 2 senedir de zıkkım o işe yeltenmedi. Şuanda elindekini sürekli olarak güncel tutup daha da nasıl stabil yaparız diye çalışıyorlar. Var mı ötesi?

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version