Anasayfa Haber Valve, Ücretli Modlardan Vazgeçmedi

Valve, Ücretli Modlardan Vazgeçmedi

İki yıl önce ücretli mod sistemini gündeme getiren Valve, konuyu tekrar gündeme getirecek.

Valve tarafından 2015 yılında başlatılan bir girişimde, Steam üzerinden sunulan oyun modlarından ücret alınması gündeme gelmişti. Bu sistemde Steam üzerinde satılacak oyun modlarından yapımcılara da komisyon verilecekti. Bu modların Steam dışında bulunması ve paylaşılması ise yasaklanacaktı.

Valve bu proje için pilot oyun olarak Skyrim’i seçmişti. Ancak oyuncular öyle bir isyan ettiler ki, Valve bu girişimi iptal etmek zorunda kaldı. Ancak kısa süre önce Gabe Newell tarafından yapılan açıklamalar, şirketin bu projeyi tamamen rafa kaldırmadığını ortaya koydu.

Newell, oyun modu yapanların da emeklerinin karşılığını alması gerektiğini, bunun için de uygun bir sistemin kurulmasına ihtiyaç olduğunu söyledi. Skyrim ile başlatılan girişimin doğru zamanda ve doğru şekilde yapılmadığını kabul eden Newell, bu olaydan çeşitli dersler aldıklarını da belirtti.

Çok geçmeden Steam üzerindeki modların ücretli olması konusu yeniden gündeme gelecek gibi görünüyor. Valve belki bu defa daha esnek ve oyuncuların önerilerine açık bir yöntem benimser.