Anasayfa Haber AMD Ryzen 3 Ve Ryzen 5 Serileri İkinci Çeyrekte Çıkacak

AMD Ryzen 3 Ve Ryzen 5 Serileri İkinci Çeyrekte Çıkacak

AMD’nin Ryzen işlemci ailesinin orta ve giriş seviyesi modelleri de bir kaç aya kadar çıkabilir.

AMD kısa süre önce yeni Ryzen işlemci ailesinin üst seviye üyelerini resmen tanıttı. 2 Mart itibariyle raflara çıkacak olan Ryzen 7 serisi işlemciler şimdiden önsipariş rekorları kırıyor.

Ancak AMD’nin işi henüz bitmiş değil, çünkü kullanıcılar merakla giriş ve orta seviye için tasarlanan Ryzen 3 ve Ryzen 5 serisi işlemcilerin çıkışını da bekliyor. Ryzen 7 fiyatlarına bakıldığında, çok daha ucuz olması beklenen bu serilerin neden büyük ilgi çektiğini anlamak zor değil.

Yeni haberlere göre AMD bu iki aileyi 2017 yılının ikinci çeyreğinde resmen tanıtmayı planlıyor. Tahminler bu tanıtımın Mayıs sonu ya da Haziran başı gibi yapılacağı yönünde. O dönemde yapılacak olan Computex fuarı bu tanıtıma sahne olabilir.

Söylentilere göre orta sınıfa hitap edecek olan Ryzen 5 serisi işlemcilerde 6 çekirdek ve 12 işlem birimi standart olacak. Ryzen 5 1600X işlemcinin yurt dışı satış fiyatının 259 USD, Ryzen 5 1500 modelinin ise 229 USD olacağı tahmin ediliyor.

4 çekirdek ve 8 iş biriminin standart olacağı Ryzen 3 serilerinin fiyatları konusunda herhangi bir tahmin yok. Ancak bu serilerin 150 USD altında kalacağını düşünmek çok da abartılı olmayacaktır.

 

20 Yorumlar

  1. Rakam varsa ay ve gün adları büyük ,rakam yoksa küçük yazılır. “itibariyle” değil “itibarıyla” daha önce de söylemiştim. ;)

  2. “ön sipariş” ayrı yazılır. Rakam varsa ay ve gün adları büyük ,rakam yoksa küçük yazılır. “itibariyle” değil “itibarıyla” daha önce de söylemiştim. ;)

  3. “Ön sipariş” ayrı yazılır. Rakam varsa ay ve gün adları büyük, rakam yoksa küçük yazılır. “itibariyle” değil “itibarıyla” daha önce de söylemiştim. ;)

  4. “Ön sipariş” ayrı yazılır. Rakam varsa ay ve gün adları büyük, rakam yoksa küçük yazılır. “İtibariyle” değil “itibarıyla” daha önce de söylemiştim. ;)

  5. Ryzen 3-5-7 resmen intele kafa tutmak için.Umarım yakın zamanda testlerde felan da kafa tutabilirde fiyaskoyla sonuçlanmaz.

  6. Ryzen 3,5,7 serilerinde işlemci soğutucuları birbirinden farklı mı olacak ? Ayna zamanda soğutucular üzerinde aydınlatmalar olacağı söyleniyor bu doğru mudur ? Teşekkürler.

  7. Bencede şu an ön siparişe giren r7 modeli çok pahalı ama r5 ve r3 işlemciler gerçekten intelin başını ağrıtıcak gibi birde şu fan meselesini halletseler çok güzel olur,ama yinede çok geç kaldı..

  8. İnsanlar hala bir şey çıksın da alayım diye bekliyor :D Sanki bedava verecekler, birde ne iş için alacaksınız oyun için öyle şaşalı bir işlemciye ihtiyacınız yok, güçlü bir mesela rx470 yada gtx1060 gpu alsanız, idare eder bir 4 çekirdekli cpu satın alsanız tamamdır.

    dün akşam win 10 64 bit pro – 8 gb ddr3 ram – cpu g2130 – gtx 1050 ile battfield 1 dx12 açık dört saat oynadım gayette benim için yeterliydi bir kasma bir donma görmedim. Bu arada 1920-1080 full hd led tv de oynadım :D gerisini siz düşünün. şimdi 2500k cpu sipariş verdim 150 tl ye onu taktıkmı canavar gibi sitem olucak :D

  9. Yıllardır Intel’e para akıttınız biraz da AMD kazansın. Biliyorsunuz AMD yıllardır elle tutulur bir gelişme gösteremedi CPU tarafından. Fiyatı gayet uygun. Kaldıki oyunda sadece işlemci’nin %30-35 kullanılıyorsa müthiş bir başarı demektir. Oda Gtx 1080 takılı. Ryzen “bana 2 Gtx 1080’le gel” diyor.

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version