Anasayfa Video Ryzen 7 1700X vs i7 6800K Render Performansı

Ryzen 7 1700X vs i7 6800K Render Performansı

Ryzen 7 1700X vs i7 6800K Render Performansı
Ryzen 7 1700X vs i7 6800K Render Performansı

Ryzen 7 1700X vs i7 6800K Render Performansı videomuzda AMD ve Intel karşılaştırmasına birlikte bakıyoruz…

AMD Ryzen etkinliğinde sergilenen ilginç demolardan biri de Ryzen 7 ailesinden 1700X işlemcinin render performansını sergiliyor. Bunun için Blender ve Handbrake testleri kurulmuş.

Intel test bilgisayarında Intel Core i7 6800K işlemci, AMD Radeon RX 480 ekran kartı, 32 GB DDR4 RAM ve 240 GB SSD var.

AMD test bilgisayarında AMD Ryzen R7 1700X işlemci, Radeon RX 480 ekran kartı, 16 GB DDR4 RAM, 240 GB SSD kullanıyor.

Her iki sistemde de Mega tasking isimli test tek bir düğmeye bağlanmış durumda. Evet, o kocaman kırmızı tuş bu iş için hazırlanmış. Tek bir yazılım değil birden çok yazılım çalıştırıldığında ağır iş yüklerine bakılıyor. AMD sistem karma testlerin tamamını 92.6 saniyede tamamlarken, Intel sistem 110.1 saniyede işini bitirebildi. Yani arada muazzam bir zaman farkı var.

Ryzen işlemcilerin incelemelerini kendi test koşullarımızda yapacağız. Bu testler resmi kurallara uygun tarihlerde yayınlanacak. Bunun için Technopat.net’i takip edin: https://www.technopat.net/

25 Yorumlar

    • Intelin 32gb olmasının sebebi x99 anakartlarda 4 kanal bellek desteği olması. 6800K nın 4 kanal çalıştığını ifade etmek için 32gb ram koymuşlar.

      • Ne alaka hocam, 4 tane 4 gb takarak da onu gösterebilirlerdi, bariz bir şekilde ‘Biz daha düşük ramlerde bile daha üstün performans gösterecek bir işlemci yaptık!’ diyorlar.

        • yahu aynı cl değerli 4×4 rami nerden bulacak adamlar miktar olarak ramin performansa etkisi olmaz miktar boyutunu aşmadıkça ama kanalın olur majesthion doğru söylüyor adamlar saninin hatırın için aynı cl ve frakans değerli 4×4 ram arasınlar ha bu arada 4×4 üretimi durdu doğru dürüst piyasada bulunmaz oldu 16×4 konuşulduğu dönemde 4×4 yüzüne bakan yok o yüzden adamlar doğrusunu yapmışlar amaçlarıda kanal ramiktarı falan değil 2 kanalla 4 kanalık geçtik diyorlar harbi dehşet bir olay

          • Ya gözünü seveyim saçma konuşma :D Adamlar aynı frekansta cl değerinde 8gb buluyor da 4 mü bulamayacak, istemediğin kadar var şuanda piyasada, şuan onlarca link atabilirim sana.Laf olsun diye yorum yapmasaydın keşke.Adamlar 4 kanalın yanı sıra ordan da mesaj vermişler işte boşa niye yoruyorsunuz kendinizi.

          • ya he yav he gb boyutu performansı etkilediğini idda edenle laf yarıştıralım he 4×4 yapsınlar senin gönlün olsun diye

            8x 4 yerine 4×4 performans farklı çıkacak sanan insan yorum yapıyor önemli olan kanal sayısı ve kitteki ramlarıin cl ve frekansları boyutun önemi yok hey yarppim sen allah bilir gbtı bol ekran kartı satan bakkalara inanıyordun:D

          • Cancığım render testi bu, işlemciyi ve tüm sistemi onlarca testten aynı anda geçiriyorlar, ramlerin miktarı çok önemli burada , daha fazla uzatmadan lütfen gidip kumda oynar mısın?

  1. Fevkalade. fevkaladenin fevkinde. Fiyatı da yarısı kadar bu da süper ama bunlar tepe modeller. Alt modeller bizi daha fazla ilgilendiriyor. Alt modellerde ise uygun fiyatlılık var ama üst modeller gibi fahiş farklı değil. Tepe modellerde resmen iki katı fiyat farkı var. Alt modellerde de bu fiyat farkını görebilmeyi ümit ediyoruz.
    Bir çok kitle alt ve orta modelleri tercih edecektir dolar kuru yüzünden…

    • Dolar kuru yüzünden öyle diyorsunuz ama amazon’un best seller’ı i7 7700k 350$lık bir işlemci. Yani intelin en çok satan işlemcisi 60 dolarlık pentium değil 350$lık bir işlemci. Bu nedenle amd’nin lansmanda bu segmente öncelik vermesi gayet doğal.

  2. Yıllardır AMD kullanıyorum ortalama 10 yıldır belki fazlası vardır. Zira amd nin bazı eksiklikleri sebebi ile intel e geçtim. Şimdi Amd böyle bir hamle yaptı. Benim için tamamen bitti. Bu kadar zamandır ona sadık oldum ama çok sıkıntı çektim. Şimdi o kadar para harcadım ve yine amd bir yenilik yaparak bana kazık atmış oluyor. Bundan sonra pahalı da olsa intel. Çok geç kaldın Amd.

        • 1700x bu en üstü değil serinin,oda zaten1800x 500$ ve 1000$lık 6900k’ya tam fiyat ve performans karşılığı. Herzaman fiyat düşük olmuştur diyosunda high-end işlemcileri zaten yoktu yıllardır şuanda piyasada satılan en üst işlemcileri açık açık eziyolar bununda en açık 2 örneği intelin hemen indirime gitmesi ve pr çalışanlarından gelen Ryzen ile ilgili yazılarınızı yazmadan önce bizi arayın demeleri bağımsız editörlere linkde bunu bulabılırsın
          http://wccftech.com/intel-playing-dirty-undercut-amd-ryzen/

        • Tabii performans olarak da karşılığını verebildiği durumlarda geçerli. 1800x 6950X’e benzer performans veriyor. Haliyle o da bak 7000 lira nere 2250 lira nere diye gözümüzün içine sokuyor. İhtiyacım olmamasına rağmen bilgisayar toplamak istiyorum resmen.

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version