Anasayfa Haber Microsoft Eski Windows Sürümlerini Engellemeye Başladı

Microsoft Eski Windows Sürümlerini Engellemeye Başladı

Yeni nesil Intel yada AMD işlemci kullananların, eski Windows sürümlerine güncelleme alması engelleniyor.

Microsoft’un Windows 10 işletim sistemini daha da fazla yaymak için aldığı önlemlere bir yenisi daha eklenmiş gibi görünüyor. Şirketin yeni nesil Intel ve AMD platformlarında Windows 10 kullanılmasını tavsiye etmekle yetinmeme kararı aldığı anlaşılıyor.

Intel Kaby Lake ve AMD Ryzen işlemcileri kullanan bilgisayarlarda, Windows 7 ve Windows 8.1 sürümlerinin desteklenmeyeceği daha önce açıklanmıştı. Ancak bu eski sürümleri kurmak ve kullanmak yine de mümkün oluyordu. Pek çok kullanıcı da çeşitli sebeplerden dolayı yeni bilgisayarında Windows 10 öncesi sürümleri kullanmaya devam ediyordu.

Ancak kısa süre önce kullanıcıların karşısına bir hata mesajı çıkmaya başladı. Windows 7 ve 8.1 kurulu Kaby Lake ve Ryzen bilgisayarlarında güncelleme almaya çalışan kullanıcılar, uyumsuzluk hatası mesajıyla karşılaşmaya başladılar.

Konu araştırıldığında, Microsoft’un artık güncelleme öncesinde işlemci türüne de baktığı ve buna göre güncellemeleri engellemeye başladığı anlaşıldı. Şirketin bu konudan yakınan kullanıcılara Windows 10’a geçme tavsiyesi de aynen devam ediyor. Ancak şikayetler artarsa geri adım atıp atmayacakları da merak ediliyor.