Anasayfa Video GTX 1080 Ti GTA 5 Performansı

GTX 1080 Ti GTA 5 Performansı

AMD Ryzen 7 1800X işlemcili sistemimizde GTX 1080 Ti ile GTA 5 oynayarak performansa bakıyoruz.

NVIDIA’nın kısa sürede Titan Xp ile tahtından ettiği devrik lideri GTX 1080 Ti, söz konusu 4K oyun olduğunda oyuncuların iştahını kabartıyor. Online modu ve aldığı güncellemelerle halen daha popüleritesini fazlasıyla koruyan Grand Theft Auto V de ayarların en sona alınarak oynanmak istendiği oyunlardan birisi.

GTX 1080 Ti incelemesini daha önce toplama rehberini hazırladığımız Ryzen 7 1800X sistemde gerçekleştirmiştik. MSI X370 Xpower Gaming Titanium anakart üzerine kurulu AM4 sisteme farklı ekran kartları takarak sistemin nasıl performans verdiğine bakmayı sürdürüyoruz.

Yine aynı sistemde GTX 1080 Ti ile GTA 5’in 4K çözünürlükte nasıl oynanabildiğine bakıyoruz. Testimiz MSAA kapalı şekilde gerçekleşiyor zira 4K çözünürlük, MSAA’nın sağladığı kenar düzeltmeye olan gersksinimi büyük oranda ortadan kaldırıyor.

GTX 1080 Ti, Advanced Graphics ve MSAA hariç diğer bütün ayarlar en yüksekte iken ortalama 60 FPS ile gayet akıcı bir biçimde oynanabiliyor. Tabi çimenlere geldiğimiz zaman FPS’nin 50’lere düştüğünü belirtelim. Artık bunun da ötesine geçmek isteyen kullanıcılar kartlarını overclock edebilir ya da NVIDIA partnerlerinin ekran kartlarına yönelebilirler.