Anasayfa Makale Suya Dayanıklı En İyi Telefonlar

Suya Dayanıklı En İyi Telefonlar

Yeni telefon alışverişine çıkmadan önce listemize göz atarak, hangi telefonların suya karşı en iyi dayanıklılığı sunduğunu öğrenin.

Su geçirmez telefonlar bundan birkaç yıl önce yeni yeni hayatımıza girerken bu özelliği seçili markaların en üst düzey modellerinde görebiliyorduk. Ancak 2017 itibariyle su geçirmezlik ve suya dayanıklılık pek çok markanın onlarca modelinde sunuluyor. Bu sayede kullanıcıların yeni telefon alışverişi sırasında göz önüne alabileceği yeni bir özellik ortaya çıktı. Aşağıda listelediğimiz telefonlar çeşitli seviyelerde suya dayanıklılık sunuyor.

Listemizde çoğunlukla IP67 ve IP68 dayanıklılık derecesine sahip cihazları bulacaksınız. Ek olarak çeşitli seviyelerde toz koruması sunan IPX7 dereceli bazı telefonlar da karakteristik özellikleri sebebiyle listemizde yer alıyor. IP dayanıklılık dereceleri ile ilgili daha detaylı bilgi almak için ilgili makalemize göz atabilirsiniz.

LG G6

LG’nin en yeni su ve toz geçirmez amiral gemisi akıllı telefonu G6, IP68 derecelendirmesine sahip. Bu da, cihazı 1.5 metreye kadar 30 dakika boyunca su altında kullanabileceğiniz anlamına geliyor.

Samsung Galaxy S8 Plus

Samsung cephesinin piyasaya sürdüğü yeni amiral gemilerinin büyük kardeşi S8 Plus da su ve toz geçirmez. Ayrıca IP68 derecelendirmesi sayesinde cihazın su altında kullanımı da mümkün.

Samsung Galaxy S8

S8 Plus’ın küçük kardeşi olan S8, büyük abisinin sahip olduğu tüm dayanıklılık özelliklerine sahip.

Samsung Galaxy A7 2017

Samsung’un orta seviye A ailesinin 2017 versiyonları, dayanıklılık konusunda üst seviye telefonları aratmıyor. A7’nin 2017 modeli su ve toz geçirmez olmanın yanı sıra IP68 dayanıklılık derecesi sunuyor.

Samsung Galaxy A5 2017

Orta seviye ailenin ortanca kardeşi olan A5’in 2017 sürümü de A7 gibi su ve toz geçirmiyor, IP68 derecelendirmesine sahip.

Samsung Galaxy A3 2017

Ailenin en küçüğü A3 de tüm 2017 model A serisinin faydalandığı su ve toz geçirmezlik özelliklerinden faydalanıyor. Kardeşleri gibi A3’ün 2017 sürümü de IP68 derecelendirmesine sahip.

Sony Xperia X Performance

Suya dayanıklılığı ile ünlü Sony Xperia ailesinin görece yeni üyelerinden olan Xperia X Performance su ve toz geçirmiyor. Üstelik IP68 derecelendirmesi sayesinde su altında 1.5 metre derinliğe kadar 30 dakika kullanılabiliyor.

Sony Xperia XZ

Sony’nin güncel üst seviye cihazlarından olan Xperia XZ, su ve toz geçirmez olmanın yanı sıra IP68 derecelendirmesi ile su altında kullanıma olanak sağlıyor.

Apple iPhone 7 Plus

Apple’ın su ve toz geçirmez telefonu iPhone 7 Plus, pek çok rakibinden farklı olarak IP67 derecelendirmesine sahip. Bu da cihazın 1 metre derinliğe kadar 30 dakika boyunca su altında kullanılabileceği anlamına geliyor.

Apple iPhone 7

Yeni nesil iPhone ailesinin küçük üyesi iPhone 7, aynı iPhone 7 Plus gibi su ve toz geçirmiyor. IP67 derecelendirmesi ile belirli bir süre boyunca su altında kullanılabiliyor.

HP Elite X3

Su ve toz geçirmez bir telefon-tablet olan HP Elite X3, aynı iPhone 7 gibi IP67 dayanıklılık derecelendirmesine sahip.

Samsung Galaxy S7 Edge

Galaxy S7 Edge, her ne kadar Samsung’un güncel amiral gemilerinden olmasa da, su ve toza dayanıklılık açısından eksiği bulunmuyor. S8 ailesi gibi su ve toz geçirmez olan S7 Edge aynı zamanda IP68 su dayanıklılığına sahip.

Samsung Galaxy S7

S7 Edge’in küçük kardeşi S7 de su ve toz geçirmez olmanın yanı sıra IP68 derecelendirmesine sahip.

Sony Xperia Z5 Compact

Geçtiğimiz nesilde üst düzey Sony telefonlarını temsil eden Xperia Z5 ailesinin küçük üyesi Z5 Compact tahmin edebileceğiniz gibi su ve toz geçirmiyor. Ancak yukarıda listelediğimiz çoğu cihazın aksine IP65/IP68 derecelendirmesi ile dikkat çekiyor. Bu derecelendirmeye sahip cihazlar 1 metre derinliğe kadar ve 30 dakikadan fazla su altında kullanılabiliyor.

Sony Xperia Z5

Z5 Compact’ın büyük abisi olan Z5, aynı kardeşi gibi IP65/68 dayanıklılık derecesi sayesinde su altında 30 dakikadan fazla kullanılabiliyor.

Sony Xperia Z3 Plus

Z5’ten Z3’e düşerken kullanıcılar dayanıklılık kaybı bekleyebilir ancak Z3 Plus, su ve toz geçirmez olmanın yanında IP65/68 dayanıklılık derecesi ile Z5’ten bu alanda bir farkının olmadığını gösteriyor.

Sony Xperia M4 Aqua

Su ve toz geçirmez olmasa da bu iki etkene karşı dayanıklı olan M4 Aqua, IP65/68 derecelendirmesine sahip olmasına rağmen 1.5 metre derinliğe inebiliyor. Ancak Sony cihazın su altında 30 dakika kullanılabileceğini belirtiyor.

Sony Xperia Z3 Compact

Z3 ailesinin büyük kardeşi Z3 Plus gibi su ve toz geçirmez olan Z3 Compact, IP65/68 derecelendirmesi ile 1 metreye kadar 30 dakikadan fazla su altında kullanılabiliyor.

Sony Xperia Z3

Xperia Z3, küçük ve büyük kardeşleri gibi su ve toz geçirmiyor ve IP68/68 derecelendirmesine sahip.

Sony Xperia M2 Aqua

Su ve toza dayanıklı orta seviye bir cihaz olan M2 Aqua, M4 Aqua’nın aksine IP65/68 derecelendirmesinin standart kurallarına uyuyor.

Samsung Galaxy S5 Mini

2014 yılının popüler cihazlarından olan S5 Mini, su ve toza karşı dayanıklı bir cihaz. 1 metre derinlikte 30 dakika boyunca test edildiği için S5 Mini de IP67 derecelendirmesine sahip.

Samsung Galaxy S5

Küçük kardeşi gibi su altı testleri sonrası IP67 derecelendirmesi kazanan Galaxy S5, su ve toz geçirmez olmasa da bu iki etkene karşı dayanıklı bir cihaz.

Sony Xperia Go

Giriş seviyesi bir akıllı telefon olan Xperia Go, Sony tarafından su ve toz geçirmez olarak tanımlanmış. IP67 derecelendirmesi sebebiyle cihazın 1 metre derinlikte 30 dakika civarı kullanılabilir olması gerekiyor.