Anasayfa Haber AMD Oyuncular İçin Özel RX Vega Serisi Tasarlıyor

AMD Oyuncular İçin Özel RX Vega Serisi Tasarlıyor

AMD yönetiminden yeni nesil RX Vega ekran kartları hakkında yeni açıklamalar geldi.

AMD’nin yeni duyurduğu Radeon RX Vega Frontier Edition ekran kartları, yüksek performans isteyen tüketicileri heyecanlandırdı. Ancak hava ve su soğutmalı olarak çıkacak olan Frontier Edition için gereken bütçeyi ayıramayan kullanıcılar için de iyi haberler var.

Bizzat Raja Koduri tarafından yapılan yeni açıklamalarda, AMD’nin oyuncular için özel bir Gaming RX Vega serisi tasarladığını ortaya çıkardı. Koduri’nin açıklamalarına göre bu yeni seri oyunlar için çok daha optimize olarak hazırlanacak.

Koduri bu yeni serinin Frontier Edition kartlardan çok daha uygun fiyatlı olacağını da bildirdi. Ancak Koduri’nin bu kartların Frontier Edition serisinden daha hızlı olacağını iddia etmesi biraz kafa karıştırdı.

RX Vega Frontier Edition kartlar 25 Tflops işlem gücüne sahip ve bu da hayli yüksek bir değer. Koduri’nin açıklamaları, daha ucuza ama daha hızlı bir kartın nasıl mümkün olacağına dair tartışmalar başlattı.

Her halükarda Koduri’nin ne demek istediğini yakında göreceğiz. Frontier Edition kartlar Haziran sonunda satışta olacaklar. Yeni Gaming modellerinin ise Computex fuarında tanıtılması ve yine Haziran sonrasında satışta olması bekleniyor.