Anasayfa Haber Far Cry 5 Ortalığı Karıştıracak!

Far Cry 5 Ortalığı Karıştıracak!

Ubisoft’un Far Cry serisinin son oyunu, seride daha önce hiç dokunulmamış bir politik alt yapı taşıyor gibi görünüyor.

Ubisoft’un Far Cry serilerinde anlatılan hikayeler genellikle kurgusal olagelmiştir. Politik mesajlar içeren Far Cry oyunları bile kurgusal ülkelerde geçer. Taş Devri konulu olan gibiler ise politik mesaj vermekten iyice uzaktır.

Geçtiğimiz günlerde resmen duyurulan Far Cry 5 ise bu geleneği bozacak gibi görünüyor. Yarın yeni tanıtım videosunun yayınlanması beklenen oyun için hazırlanan ilk resmi poster, oyunun geçtiği yerle birleştiğinde çok ciddi bir politik alt yapıya işaret ediyor.

Aşağıda görebileceğiniz poster görselindeki detaylar, oyunun Orta Batı Amerika’daki aşırı sağ tandanslı organizasyonları konu alacağına işaret ediyor. Aşağıda Alabama’dan başlayan ve yukarıda Montana’ya kadar uzanan eyaletler zinciri, Amerikan kamuoyunda “İncil Kuşağı” olarak bilinir.

Bu eyaletler ağır hristiyanlık ve ırkçılık motifleriyle bezenmiş, merkezi yönetim düşmanı ve silahlı organizasyonların bolca bulunduğu yerlerdir. Özellikle oyunun geçeceği Montana eyaleti, kendi parasını basan ve Amerikan devletini “Büyük Şeytan” olarak tanımlayan Montana Militia gibi aşırı sağ örgütlere ev sahipliği eder.

Bu örgütlerin devamlı Amerikan istihbarat teşkilatları tarafından takip altında olduğunu söylememize herhalde gerek yoktur. Bugüne dek Holywood tarafından bile nadiren dokunulan bu konuya, şimdi Ubisoft’un Far Cry 5 ile dokunacağını düşünmek için postere bakmak yetiyor.

Tabii oyunun ana teması henüz resmen açıklanmadı. Ancak eğer posterdeki motifler tahmin edildiği anlamlara sahipse, o zaman Far Cry 5’in Amerika’da ciddi gürültü çıkmasına sebep olacağını söyleyebiliriz.