Anasayfa Haber Intel Yeni Core X Serisi İşlemcilerini Tanıttı

Intel Yeni Core X Serisi İşlemcilerini Tanıttı

Intel’in Computex fuarında tanıttığı işlemciler, AMD ile olan rekabetin artacağını açıkça gösterdi.

Intel bir süredir beklendiği üzere, Computex 2017 fuarı kapsamında yeni nesil Core X ailesi işlemcilerini tanıttı. AMD’nin Ryzen işlemcilerinde çekirdek sayısını ve performansı artırmasından rahatsız olan şirket, serinin en tepesine 18 çekirdekli bir model oturtmuş!

Intel’in yeni Core X ailesi işlemcileri, Core i9, Core i7 ve Core i5 kodlu yeni modeller içeriyor. Skylake-X ve Kaby Lake-X mimarileri üzerine kurulu işlemcilerin hepsi yeni X299 yonga setli anakartları kullanacak biçimde tasarlanmış.

Core X ailesinin en tepesindeki model i9-7980XE olarak adlandırılmış. 18 çekirdekli ve 36 iş parçacığı barındıran bu modelin Amerika satış fiyatı 2,000 dolar civarında olacak. Diğer modeller ise daha az çekirdek ve daha düşük fiyatlarla çıkacak.

Core X ailesinin en altında ve en ucuz olan işlemciler, Kaby Lake-X mimarisi üzerine kurulan 4 çekirdekli iki modelden ibaretler. Intel’in Core X model ve fiyat listesini de yukarıdaki görselde açıkça görebilirsiniz. Intel bu işlemcilerin önümüzdeki haftalarda satışa çıkacağını bildirdi. Ancak kesin bir tarih verilmedi.

 

21 Yorumlar

  1. 4 çekirdekli işlemci 112W TDP değerine sahip. Aynı işlemci AMD’de olsa yok fan koyalım yok sıvı nitrojenle soğutalım diye dalga geçerlerdi bakalım şimdi ne diyecekler.

  2. Bu kodğm işlemcilerle en fazla 4 k gta battlefield call of duty oynayacağız. Yarı fiyatına işlemcilerlede aynı performansı aynı zevki alıyorum ban biri söylesin bu israfı neden yapiyim ?

  3. intel bu anlamda 16 cekirdekli amd ryzene karsi yeni islemcileriyle 18 cekirdekli i9 lar nasil sonuc alacak ileride görecegiz.

  4. 112 Watt’lik TDP degerimi olur ya, alti üstü 4 Cekirdek. AMD cok isiniyor diyenler buna ne diyecekler acaba. “Geride kalan” AMD bile TDP degerini 8(16) Cekirdekte 95Watta düsürebiliyorda “koskoca” Intel nasil yapamiyor. Allah bilir bu islemcileri ne zamandir raflarda tutuyolardi, hic inanmiyorum yeni üretildigine :)

        • bu işlemciler tahminimce öz halleri 2.9- 3ghz 60W tdp iken 4e boostlandıklarından böyle olmuştur. Ancak şuda var i7 7700kda da normalüstü ısınma şikayetleri vardı. Doğru hatırlıoyrsam bunlar kabylake-x işlemciler. (i9 skylake x olan) skylakede tdp ye önem verirlerken kabylakede bol bol boostlayıp tdpyi daha az önem verdiler. Ki i9 da skylakex kullanıldığından anlıyoruz ki skylake in potansiyeli kabylaketen büyük.

  5. i5 7640X tırt bir işlemci. 6600K’yı al, dahili grafik yongasını kapat frekansları boostla TDP değerini aç piyasaya sal. Ki aynı AMD gibi (Bknz. 9590) stabil çalışsın diye bazı güvenlik özellikleri kapatılarak piyasaya sürülecek.

    Dipnot: Benim 6600K bile 4.5GHz’de 100W TDP’nin üstüne geçmiyor en baba testte.

    i5 6600K vs i5 7640X https://ark.intel.com/tr/compare/88191,121500

  6. yinede bir amd değil amd ye yetişmeye çalışıyor ama başarısız olucaktır ama yinede rekabetin olması bizim için iyi bir şey sonuçta fiyatlar azalıcaktır. Ama halen amd olamadı.Bir de vegalar gelsin nvidia nında perti çıkar.

    • Vega gelene kadar NVIDIA Volta’yı çıkaracak neredeyse, çok gecikti. Volta çıktığı anda NVIDIA üst seviyeyi domine etmeye devam eder, onun yanında RX serisi de biter. Böylece AMD ekran kartı piyasasında nal toplamaya devam eder. (Malesef)

    • Kardeş şakamı yapıyorsun amd intel’in yanına uğrayamaz durumda,Yeni yeni ryzen serisi ile kendini biraz düzeltse de o üzerinde sucuk kızarttığımız işlemcileri unutmuş değiliz.

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version