Anasayfa Haber MacBook Ve MacBook Pro Serisi Yenilendi

MacBook Ve MacBook Pro Serisi Yenilendi

Geçtiğimiz gün gerçekleşen WWDC etkinliğinde Apple, yeni çıkardığı cihazları tanıttı.

Apple’ın tanıttığı yeni ürünlerin arasında MacBook ve MacBook Pro serisi de bulunuyordu. Apple’ın yaptığı açıklamalara göre dizüstü bilgisayar serisi baştan aşağı yenilenmiş.

MacBook & MacBook Pro & MacBook Air

Apple yeni dizüstülerinde Intel Kaby Lake serisi işlemciler kullanılmaya başlamış. Bu yeni nesil işlemciler hem 12 inç MacBook’larda, hem de MacBook Pro’larda kullanılıyor. 12 inç MacBook modelleri artık 1.4 GHz Core i7 işlemcilerle raflarda yerini alacak. Bu işlemciler Turbo Boost teknolojisi ile 3.6 GHz hızına kadar çıkabiliyorlar. Bahsi geçen MacBook modelleri ayrıca 16 GB RAM kapasitesine sahip olacaklar.

13 inç MacBook Pro’larda ise yine Kaby Lake işlemciler var, fakat bu modellerdeki işlemciler 3.5 GHz temel hıza sahip. Ancak gerektiğinde Turbo Boost ile 4.0 GHz’e kadar çıkabilecekler. 15 inç MacBook Pro’larda ise işlemciler 3.1 GHz’lik hızlarını Turbo Boost ile 4.1 GHz değerine kadar çıkarabilecek.

13 inç MacBook Pro modelinde dahili Intel Iris Plus Graphics 640 grafik işlemcisi kullanılırken, daha üst donanımlı almak isteyenler için Intel Iris Plus Graphics 650 seçeneği sunulacak. 15 inçlik MacBook Pro’da ise standart olarak harici ve daha güçlü bir ekran kartı olan Radeon Pro 555 2 GB ya da Radeon Pro 560 4 GB seçenekleri bulunacak. Ek olarak yeni MacBook’ların hepsinde eski nesillere nazaran %50 daha hızlı SSD’ler kullanılmış.

Apple’ın en popüler dizüstü bilgisayarı olan MacBook Air, yeni bir 1.8 GHz’lik işlemci ile güncellenmiş. Yeni modelin gücü, ultra slim dizüstülerle aynı seviyeye gelmiş.

Fiyatlandırma

Söz konusu dizüstü bilgisayarlar dün WWDC etkinliğindeki tanıtımla eş zamanlı olarak piyasaya sürüldüler. 12 inç MacBook’un başlangıç fiyatı 1299 dolar olarak belirlenirken, 13 inç MacBook Pro fonksiyon tuşlarıyla alınmak istenirse 1299 dolardan, Touch Bar ile alınmak istenirse de 1799 dolardan başlıyor. Dokunmatik panelli 15 inçlik MacBook Pro’nun başlangıç fiyatı ise 2399 dolar.

ABD vatandaşları yeni MacBook’ları apple.com üzerinden sipariş verebiliyorlar. Cihazlar mağazalara ise 7 Haziran’dan itibaren ulaşacak.

İlginizi çekebilir: 10.5 ve 12.9 İnçlik Yeni iPad Pro Modelleri Tanıtıldı