Anasayfa Haber NVIDIA ve AMD’den Bitcoin Madenciliğine Özel Ekran Kartları

NVIDIA ve AMD’den Bitcoin Madenciliğine Özel Ekran Kartları

Madencilik, üst seviye ekran kartlarında stok sorunu yaşatıyor. Grafik kartı firmaları da bunun için bir çözüm geliştirmiş durumda.

Dijital dünyada bir süredir yer edinmiş olan Bitcoin ve benzeri dijital para çeşitleri, gün geçtikçe daha da değerleniyor. Bunu keşfeden kişiler ise bu pazara girmenin yollarını arıyor. Artık Bitcoin dışında Ethereum ve Zcash gibi alternatifler de bulunuyor. Bu pazara girmek isteyen kullanıcılar ise iyi ekran kartlarına ihtiyaç duyuyorlar. Bunun sonucunda da üst seviye ekran kartlarında stok sıkıntısı yaşanıyor.

Yabancı piyasalarda şu anda AMD RX 580 model grafik kartı tükenmiş durumda. AMD, madencilik için toplanan bilgisayarlarda NVIDIA’dan daha üst liglerde oynayabiliyor. Bu nedenle AMD kartlar madencilik yapanlar tarafından daha çok tercih ediliyor. Ancak son zamanlarda bu para birimlerinde yaşanan artış sebebiyle daha çok kişi madencilik piyasasına girmeye çalışıyor. Üst seviye ekran kartlarında stok sıkıntısı yaşanması sebebiyle sadece iyi bir şekilde oyun oynamak isteyen kullanıcılar mağdur oluyor. Bu nedenle hem AMD hem de NVIDIA, maden çiftliği (mining farm) amacıyla toplanan bilgisayarlar için özel GPU’ya sahip kartlar üretecek.

İşte güncel Bitcoin ve Ethereum değerleri:

Bitcoin değeri
Ethereum değeri

NVIDIA, söz konusu ihtiyaca hizmet edebilmek için GTX 1060 kartını yeniden tasarlayacak. İçerisine GP106-100 model numaralı bir GPU yerleştirecek olan firma, bu kartlar için yalnızca 90 günlük bir garanti süresi sunacak. Bu GTX 1060’da oyun oynamak pek de mümkün olmayacak. Ayrıca yeni kartta monitör çıkışları da daha az olacak. Tabii ki asıl modele göre bu modeller daha düşük bir fiyattan satılacak. AMD de aynı yoldan giderek sırf maden çiftliği olarak oluşturulan bilgisayarlar için Polaris grafik kartlarını bu kitleye yönelik yeniden tasarlayacak.

İlginizi çekebilir: BitCoin Rehberi