Anasayfa Haber Jim Keller Tesla için Otonom Araç Geliştiriyor

Jim Keller Tesla için Otonom Araç Geliştiriyor

AMD’ye Zen mimarisi ile büyük başarılar getiren Jim Keller, Tesla’nın otonom araç projesini hayata geçirecek.

AMD Zen işlemcisinin arkasındaki isim olan Jim Keller, şimdi de Tesla’ya yardım edecek. Son gelen bilgilere göre Keller, şu anda Tesla için bir otonom (kendi kendine) sürüş platformu inşa ediyor.

Tesla’da Kıdemli Donanım Mühendisi olarak çalışan Keller, söz konusu otonom araçların projesini sıfırdan çiziyor. Keller ve takımı Zen mimarisinde bu denli başarı yakaladığına göre ileriki zamanlarda Tesla’da da güzel işler başarabilir. Zira Zen mimarisi, eski mimariye oranla %52 daha yüksek IPC değerlerine sahip.

Keller’ın Tesla’ya yaptığı proje yakın bir zamanda görücüye çıkmayacak. Zira Tesla’nın kendi projeleri ve Elon Musk’ın fikirleri şimdilik daha ön planda. Öte yandan halihazırda piyasada olan Tesla modelleri Nvidia Tegra PX2 teknolojisini kullanıyor ve görünüşe göre NVIDIA, daha sonra çıkacak olan modellere de girecek.

Otonom araç üretimi geleneksele göre çok daha pahalı ve ayrıca uzmanlık isteyen bir alan. Keller’ın Tesla için yapacağı projeyi dört gözle bekliyoruz. Bakalım bu gelişmeler otomotiv dünyasını nasıl değiştirecek?

İlginizi çekebilir: Güney Kore, İşlemci Üretiminde Tayvan’ı Geçti