Anasayfa Haber Güney Kore, İşlemci Üretiminde Tayvan’ı Geçti

Güney Kore, İşlemci Üretiminde Tayvan’ı Geçti

İşlemci üretiminde uzun zamandır birinci olan Tayvan, tahtını Güney Kore’ye kaptırdı.

Çip üretiminin analizini yapan SEMI analistleri, yılın birinci çeyreğindeki üretimde Kore’nin Tayvan’ı geçtiğini açıkladılar. 2017’nin ilk çeyreğinde Kore’de 3,53 milyar dolarlık ekipman masrafı yapıldı. Bu sayı, bir yıl öncesine oranla %110 daha fazla. Tayvan’daki ekipman masrafları ise %84 artarak 3,48 milyar dolar değerine çıktı.

Çin ise söz konusu finansal çeyrekte rakiplerine oranla en büyük ardışık büyümeyi yaşadı. Yıllardır büyümesini istikrarlı bir şekilde sürdüren Çin, 2017’nin ilk çeyreğinde %74’lük bir büyüme göstererek pazardaki payını 2,01 milyar dolara çıkardı. Bu finansal çeyrekte Çin, üçüncü en büyük yarı iletken üreticisi unvanına sahip oldu.

Kuzey Amerika’da da büyüme mevcut, ancak Japonya %19 büyürken Kuzey Amerika yalnızca %3 büyüdü. Avrupa ise yalnızca 920 milyon dolarlık bir payla çeyreği oldukça geride kapattı.

Dünya çapında yarı iletken malzeme üretimi pazarı toplamda 13,1 milyar dolarlık seviyeye ulaştı. SEMI’nin yaptığı açıklamaya göre bu oran, geçen seneye kıyasla %58 daha yüksek. Bir önceki finansal çeyrekle karşılaştırıldığında ise %14 artış mevcut.

İlginizi çekebilir: Intel İlk Coffee Lake İşlemcileri Eylül’e Yetiştirecek