Anasayfa Makale Yeni Başlayanlar için Zcash Madenciliği Rehberi

Yeni Başlayanlar için Zcash Madenciliği Rehberi

Bu makalemizde dijital para birimlerinden Zcash (ZEC) için Windows’ta nasıl madencilik yapabileceğinizi anlatıyoruz.

Bitcoin’in son zamanlarda rekor seviyeye ulaşması, Ethereum’un ise 350 dolara çıkması, gözleri bir anda dijital para birimlerinin üstüne çekti. Zcash de bu popüler dijital para birimlerinden bir tanesi. Peki elinizdeki bilgisayarla nasıl dijital para kazanabilirsiniz? Bu makalemizde “Mining” olarak tabir edilen dijital para madenciliğine değiniyoruz.

Dijital cüzdan

BTC (Bitcoin), ETH (Ethereum) veya ZEC (Zcash) gibi dijital para birimleri, kredi kartları veya banka hesapları gibi geleneksel para birimlerinin aksine dijital cüzdanlarda depolanıyor. Kullanıcıya özel oluşturulan bu cüzdanlara, belirlediğiniz şifre ile erişebiliyor ve paranızı bu cüzdanlarda saklayabiliyorsunuz. Bu bağlamda dijital madencilik yapmak isteyen herkesin bir dijital cüzdanı olması şart.

Peki dijital cüzdanınızı nasıl oluşturacaksınız? Bunun için bir cüzdan yazılımı kullanabilirsiniz. Biz hem kullanım kolaylığı hem de güvenlik açısından Jaxx’ı öneriyoruz. Buraya tıklayarak Jaxx’ı indirebilirsiniz.

Verdiğimiz bağlantıdaki sayfaya girdikten sonra Windows için olan Jaxx sürümünü indirebilirsiniz. Kurulum gerektirmeyen yazılımı ZIP dosyasından çıkartıp Jaxx.exe programını doğrudan  çalıştırabilirsiniz. Çalıştırdığınızda yapmanız gereken ilk şey ise cüzdan oluşturmak olacak.

  • Program açıldıktan sonra Create New Wallet seçeneğiyle yeni bir cüzdan oluşturun.
  • Hangi dijital para birimlerinden cüzdan açmak istediğiniz sorulacak. Bunları seçip ilerleyin ve cüzdanınızı oluşturun.
    • İsterseniz Tools > Backup kısmından cüzdan bilgilerinizin yedeğini alabilirsiniz.
  • Jaxx size 12 güvenlik kelimesi tanımlayacak. Bunları bir yere kaydedin. İnternete bağlanmayan bir cihazda ya da normal bir kağıtta saklarsanız daha güvenli olur.
    • Jaxx’ın mobil platformlarda da uygulaması olduğundan, istediğiniz her yerden cüzdanınızı kontrol edebilirsiniz.

Bu kadar basit. ZEC kısmından cüzdan adresinizi görebilirsiniz. Your current ZCash address şeklindeki bir ibarenin altında cüzdan adresiniz, karmaşık karakterlerle bellidir. Sağındaki simgeden adresi kopyalayabilirsiniz.  Şimdi bir sonraki aşamaya geçelim.

 

Bir madencilik havuzuna katılma

Dijital madencilikte bilmeniz gereken bir başka nokta da bireysel veya toplu madencilik. Burada devasa bir veri söz konusu olduğundan tek başınıza bunu işlemeye çalışmak bir oda dolusu bilgisayarınız yoksa pek de verimli olmayacaktır. Bu bağlamda halihazırda mevcut olan madencilik havuzlarına katılmak daha çabuk dijital para kazanmanızı mümkün kılacaktır. Madencilik havuzları hakkında daha ayrıntılı bilgi için Havuz Madenciliği Nedir? makalemize göz atabilirsiniz.

Birçok madencilik havuzu bulunuyor ancak biz burada kurulumu kolay olduğu için Nanopool’u kullanarak işlem yapacağız.https://zec.nanopool.org/help adresine girip AMD grafik kartına sahipseniz Download Claymore (OpenCL) düğmesine, NVIDIA karta sahipseniz de Download EWBF (CUDA) düğmesine tıklayın. İndirdiğiniz dosyaları arşivden bir klasöre çıkartın. Şimdi bu dosyalar içinde bazı düzenlemeler yapmanız gerekiyor:

NVIDIA kartlar için

İndirdiğimiz miner’ın dosyalarını arşivden çıkaralım.
Klasör içerisindeki start.bat dosyasına sağ tıklayıp Düzenle diyelim.
İçerisindeki adres, sistem ismi ve e-posta bilgilerini aşağıdaki örnekteki gibi düzenleyelim.
Örnek: miner --server zec-eu1.nanopool.org --user t1RRQBpFUHtNxvYoSxrELvjZb39msqteuFW.evmasaüstü/eposta@eposta.com --pass z --port 6666

t1RRQBpFUHtNxvYoSxrELvjZb39msqteuFW yerine siz, Jaxx’dan kopyaladığınız kendi adresinizi yazacaksınız.

Bu işlemi yaptıktan sonra start.bat dosyasına çift tıkladığınızda madencilik işlemi başlayacaktır.

AMD kartlar için

İndirdiğiniz dosyaları arşivden bir klasöre çıkartın ve içerisindeki config.txt dosyasına çift tıklayarak açın.
İkinci sırada yer alan adres, sistem adı ve e-posta bilgilerini tıpkı örnekteki gibi güncelleyerek kendi cüzdan adresinizi, sistem ismini ve e-postanızı yazın.
Örnek: -zwal t1RRQBpFUHtNxvYoSxrELvjZb39msqteuFW.evmasaüstü/eposta@eposta.com

Bu işlemi yaptıktan sonra start.bat dosyasına çift tıkladığımızda madencilik işlemi başlayacaktır.

Sadece İşlemci (CPU) ile ZCash (ZEC) Madenciliği Yapma

https://zec.nanopool.org/help adresinden nheqminer-djezo yazan düğmeye tıklayın ve miner programını indirin.

start.bat dosyasına sağ tıklayın ve Düzenle seçeneğine basın. Karşınıza çıkan not defterindeki kodu şu şekilde değiştirin:

nheqminer.exe -l zec-eu1.nanopool.org:16666 -u t1RRQBpFUHtNxvYoSxrELvjZb39msqteuFW.sisteminadı/e-postaburaya -t 4

PAUSE

Yukarıda gösterdiğimiz gibi koddaki kısımları kendinize göre değiştirmeniz gerekiyor. Özellikle -t 4 yazan kısım önemli. Buradaki sayısı işlemcinin kaç çekirdeğini kullanmak istediğinizi belirtiyor. İşlemcinizde 4 çekirdek ve 8 mantıksal çekirdek bulunuyorsa ve hepsini kullanmak istiyorsanız buraya -t 8 yazabilirsiniz. İşlemcinizin kaç çekirdekli olduğunu öğrenmek için Görev Yöneticisi > Performans > CPU kısmına bakabilirsiniz.

Öte yandan CPU mining ile çok fazla performans elde edemezsiniz, onun yerine grafik kartlarına yatırım yapmanızda fayda var. Ancak Ryzen 7 1700 ve Ryzen 7 1800 bu konuda gayet iyi performans gösteriyor. Sadece CPU ile madencilik düşünüyorsanız bu işlemcilere göz atabilirsiniz.

Önemli Noktalar

  • Grafik kartı belleğiniz en az 2 GB olmalı. Bu, her dijital para birimi madenciliği için geçerli. 1 GB belleğe sahip ekran kartlarıyla madencilik yapamazsınız.
    • Uzun vadede bazı dijital para birimlerinin sistem gereksinimlerinin artması ihtimaline karşın grafik belleği 4 GB ve üstü olan kartları tercih etmenizde fayda var. Tabi burada ekran kartı belleğinden ziyade GPU gücünün önemli olduğunu belirtelim.
  • Ne kadar iyi ve ne kadar fazla ekran kartı, o kadar güçlü madencilik, o kadar hızlı para akışı anlamına geliyor. Lakin burada da kartın ve madencilik yapılacak sistemin güç tüketimini de hesaba katmanızda ve watt/performans oranı yüksek bileşenleri tercih etmenizde fayda var.
  • NVIDIA kartlar Zcash madenciliğinde daha iyi performans gösteriyor. Bu madencilik için GTX 1070 önerebiliriz.
  • AMD kartlar için OpenCL SDK, NVIDIA kartlar için CUDA paketlerini indirmeniz gerekebiliyor. Buna ek olarak kartınızdan tam performans almak için sürücüleri de güncel tutmanızda fayda var.
  • Nanopool sizden havuza katılım ücreti olarak %1 pay alacak ve ödemeyi hesabınızda 0.01 ZEC olduğu zaman yapacaktır.
  • E-posta adresinize Nanopool’dan bir e-posta gelecektir. O bağlantıya tıklayarak performans ve bakiye bilgilerini kontrol edebilirsiniz.
    • Ayrıca uzakta çalışan sistemleriniz herhangi bir sebepten dolayı çevrimdışı kalırsa bu konuda uyarı da alabilirsiniz.

Sistemi açınca madenciliği otomatik başlatma

  • Bilgisayar açıldığında madencilik işlemine otomatik olarak başlaması için start.bat dosyasını kopyalayın.
  • Windows logosu + R tuş birleşimiyle Çalıştır ekranını açın.
  • Buraya shell:startup yazın.
  • Açılan yeni pencerenin içine sağ tıklayıp açılan menüden Kısayol yapıştır seçeneğini seçin.
    • Bu pencerenin içindeki programlar bilgisayar açıldığında otomatik olarak başlar.

Sık Sorulan Sorular için:

Zcash Madenciliği – Sık Sorulan Sorular

267 Yorumlar

  1. İşlemci olanı indirdim. Dediğiniz gibi sistem adına bilgisayara verilen adı yazdım Epostamı yazdım işlemci cekirdeğini düzenledim. Başlattım yalnız işlemciye yük binmiyor çıkan komut penceresinde 0 I/S, 0 Sols/s yazıyor

  2. Buradan kazanılan ZCash’leri nasıl kullanabiliyoruz? bu rehberle tanıdığım için hiç bir bilgim yok. Makinemizin performansına göre kazandıklarımızı nasıl değerlendiriyoruz? komik gelebilir ama nakit paraya çevrilebiliyor mu?

  3. Forumlarda vs GTX1080 1070’e göre daha yüksek hashrate yazılıyor. 1070 ile 1080 fiyatı birbirine yakınken 1080 daha mantıklı değil mi?

      • Hocam Merhabalar Antmine L3 madencilik Rehberinide yayınlamayı düşünüyormusunuz Yayınlarsanız çok makbule geçecek Agustos ayına 4 Adet Antminer siparişi verdik Bilgimiz sınırlı Antminer L3 ile ilgili bir rehber hazırlamanız dileğimle kolay gelsin :)

  4. ben sabırsız biriyim ve gerçekten bu işten para kazanıldığını anlamak istiyorum yani 1 dollar bile olsa kullanabileceğim para birimi elde etmek istiyorum bunu bugün içinde nasıl yaparım merak ediyorum

    • Zombi bilgisayar demek pek doğru olmaz. Bilgisayarın kontrolü hep sizde. Dilediğiniz an işlemi durdurabilirsiniz. GPU’nun yaptığı işlem her şey olabilir. CIA’in kırılmasını istediği şifreleri bile kırıyor olabilir bilgisayarınız. Birileri bu verilerin işlenmesini istiyor. Siz de bilgisayarınızı bu iş için kiraya vermiş oluyorsunuz bir nevi.

      • Cevabınız için öncellikle teşekkürler,
        Sizce bu işe bulaşmak mantıklı geliyormu?Kimse olası bir risk’ten söz etmemiş kötü nniyetli korsanlar tarafındanda kullanılabilir bilgisayar.Bizim için büyük risk söz konusumudur sizce?

      • değerli yorumun için teşekkür ederim deneyeceğim, bir uzman sorum daha olacak 1080ti ‘li bir sistem mesai saatleri dışında akşam 19:00 gündüz 08:00’a kadar çalıştırsam ortalama ne kadar kazanabilirim ?

  5. CPU ile yapılacak kazma işlemlerinde
    nheqminer.exe -l zec-eu1.nanopool.org:16666 -u t1RRQBpFUHtNxvYoSxrELvjZb39msqteuFW.sisteminadı/e-postaburaya -t 4

    kodunda bulunan “t1RRQBpFUHtNxvYoSxrELvjZb39msqteuFW” kısmı jaxx ta açtığımız cüzdan adresi olacak sanırım değilmi.

  6. Bir uzman sorum daha olacak 1080ti ‘li bir sistem mesai saatleri dışında akşam 19:00 gündüz 08:00’a kadar çalıştırsam ortalama ne kadar kazanabilirim? yakın tahminli bir cevap olsa da yeterli…

  7. herşeyi anlatıldığı gibi yaptım ama cüzan hala 0 , mail gelmedi ve sitedede gözükmüyorum :( bide nvidia için pass kısmına bişey yazmıyoruz dimi ?

  8. Günde 6-7 saat çalıştırsak elektrik faturasına nasıl yansıması olur acaba? Sonra 3kuruş kar etmek için bir sürpriz yaşamayalım :)

    • Bireysel madencilikte tüm kâr size kalıyor ama daha geç kazanç sağlarsınız. Sorun olabilir, madencilik bileşenleri çabuk tüketir. Madencilik için yeni çıkacak kartlarda firmalar sadece 90 gün garanti verecek.

  9. rehberi harfiyen uyguladım. kazma işlemi de başladı. fakat istatistiklerimi görmek istediğimde; not found
    Remember: to add your account to the database you should find at least one share diyor. mail de gelmedi. 12 haneli kodu da hiçbir yerde göremedim. kazma işlemi bi kaç saattir devam etmesine rağmen jaxx 0 gösteriyor. sonuç: hiçbir şey anlamadım :/

      • aylık 100 usd gösteriyor hocam. teşekkürler cevabınız için. bu işe yarından tezi yok profesyonel olarak girmeyi düşünüyorum. tabi kart bulabilirsem :)

          • tüm kartları araştırdım şu an f/p olarak en ideal kart 580 onu da yurt dışından getirteceğim artık. burada fiyatları 2 katına çıkmış durumda.

          • elektriği hesapladım. şu anki kartım 580 8gb modeli 10 saattir çalışıyor ve maksimum tüketim 130w bunu da 1 aya vurunca vergiler dahil 35tl gibi bir elektrik harcamasına denk geliyor. şu tabloya göre bakıldığında bu iş aylık %25 kar getiriyor. tabi değerler ilerleyen günlerde ne olur orası bilinmez ama riske değer. en kötü, kartları bile aldığımız değerden daha pahalıya satabiliriz. :)

  10. R7 370 4GB, FX8300, 8GB 1866MHZ ram ile 10 saat çalışmaya aylık kaç tl getirisi olur, aylık elektrik faturasına ne kadar yansır ? Ve ekran kartı işlemci aynı anda maden yapabilir mi ?

  11. Merhabalar mininge başlamadan önce epostamı start kısmının içine girmemişim orası YOUR_EMAIL olarak kalmış şuan da nanopoolda YOUR_EMAIL yazınca sadece onay veriyor diğerlerine yanlış diyor, düzeltmeme rağmen. Ne yapmalıyım?

    • Rehberde gösterildiği gibi
      miner –server zec-eu1.nanopool.org –user t1RRQBpFUHtNxvYoSxrELvjZb39msqteuFW.evmasaüstü/eposta@eposta.com –pass z –port 6666
      şeklinde yaparsanız olması gerekiyor. Start.bat dosyasına sağ tıklayıp düzenle dedikten sonra karşınıza çıkan not defterinin içeriği bu şekilde olmalı. t1RRQBpFUHtNxvYoSxrELvjZb39msqteuFW yerine siz kendi cüzdan adresinizi yazmalısınız.

  12. elektrik faturasını düştüğünde karı ne kadar oluyor tahminen bende de r9 380 var eğer 15-20 lira kar olcaksa hiç girmiyim ne dersiniz

  13. Merhaba arkadaşlar acaba yanlış bir şey mi yapıyorum yoksa olması gereken bu mu
    GeForce GT 630 Ekran kartı ile 6-7 Sol/s
    İntel i7 3770 işlemci ile 14-15 Sols/s
    cmd ekranında yazanlar bunlar. İstatistik kısmında işlemci hiç görünmüyor kullanıcılarını ayırdım.

  14. öncelikle makale için teşekkürler. dediklerinizi yaptım ve dün tıkır tıkır çalıştı ve yatmadan önce programı kapattım fakat bugün tekrar tıkladığımda cmd ekranı 1 saniye görünüp hemen kayboluyor ve işlem başlamıyor nedenini anlamadım yardımcı olursanız sevinirim. Not: programı istisnalara ekledim ayrıca çalıştırmadan önce virüs programını devre dışı bırakıyorum.

  15. tek bilgisayarla deneyip nakite çeviren var mı ? yoksa sadece elinde 10 bin tl ye yakın parası olupta mantar gibi heryere ekran kartı mı takmamız gerekiyor , tatmin edici sonuç almak için

  16. nanopool ne kadar miktardan sonra ödemeyi benim cüzdana gönderiyor. bir baraj varmı? ben evde açtım. ay sonunda mı yüklenecek yoksa azda olsa cüzdanına yatacak mı coinler?

  17. 4 ya da 6 gtx 1070 ya da benzeri bir GPU kart alacak olursak nasıl bir mining rig oluşturmamız gerektiğiyle ilgili bir yazı yazmayı düşünüyor musunuz?

  18. Tamamen mantıksız bir iş tr de ekipman pahalılığı elektirik ilgi. ortalama ömür süresini 1 yol diye hesapladım. 24 saat açık aylık 100 dolardan x 12 ay 1200×3,50 tl = 4200 tl zaten ekipmana vermişsin 2500 tl hadi işe elektirik de girdi yıllık 500-600 da elektirik ödeyeceksin 1 yıllık kazanç düşük. bir diğer konuda artık ürünler 2000 tl nin üstüne çıktı bide erimiş zorlanmış ekran kartları piyasayı vuracak. 2. eli berbat ve yüksek sonra korkacaksın gidip 2500 tl ye yeni ekran karti alıp oyun oynarım diyeceksin. firmalar fiyat yükseltip amerika gene kat kat fazlasını kazanacak sizde çanak tutun bu işe. izlanda da bu işi yapan adam 4000 gpu ve diğer ekipman ve soğutma için 1 milyon euro elektirik ücreti ödediğini söyledi bu iş piyasanın canını çok yakacak.

  19. Makale için elinize sağlık. Elimde R5 1400 ve gtx 1050 ti var. Her iki donanımdan yararlanmam için ne yapmam gerek. Kazanacağım elektrik faturasını geçer mi. Yoksa bu donanımla hiç bulaşmayayım mı?

  20. ben kazıya başladım ama aylık tahmini kazanç 57$ diyor. rx470 var bende forumlarda bu kartın çok yaktığını söylüyorlar. 86w güç tüketiyor hesaplamayı bulamadım. benim yerime hesaplar mısınız? Bana karsız bir iş gibi geldi. aslında karda istemiyorum sadece çıkarıp cüzdanımda saklamak istiyorum değerlenir diye. ne dersiniz!

  21. bu iş bana göre çok karlı. şimdi gitsem vatandan 1070 alsan tabi varsa daha sonra onu taksit yaptırsam. madencilikten kazandığım para ile de onun taksitlerini ödesem. kendini 7 ayda amorti eder. elimde hem kart kalır hemde madencilik yapar üstüne para bile kazanırım. mantıklı mı söyler misiniz. bu şekilde arkadaşa pc toplamayı düşünüyorum. bu arada mehmet melik aslan bey sorduğum her soruyu cevapladığınız için teşekkür ederim.

  22. ben de sol/s değerleri çok dalgalı 609 ile 101 sol/s arası dalgalanmalar var. siteden monopol sitesinden baktım adamlarının ki stabil duruyor. nasıl bu değeri sabitleyebilirim. yada sorun varmı?

  23. MSI R7 240 2GD3 LPV2 VGA bu karttan 6 tane alsam bunlara sli bağlantısı yapsam. 2 ayda hepsinin parasını çıkarıp kar bile yapabilir miyim. 110 sol/s verse bu 1070 den daha karlı olur. çünkü hem ucuz hemde bir 1070 kadar anca elektrik tüketir. hemde uzun vadede zarar yapmamı engellemiş olur. bana 100 sol/s veren ucuz bir kart önerebilir misin.

  24. miner –server zec-eu1.nanopool.org –user 13FLKqhfdYuUj4bw4xwiciiEArsoVpRXM3.OFIS_ERDI/hareem@live.com –pass Z –port 6666

    Mehmet dosya bu hata veriyor sitede 35 karakter olmalıdır diye? Tam olarak durum nedir?

  25. arkadaşlar bu jaxx’dan anlayan birileri varsa yardımcı olsun lütfen. hesaba 0.01 zec yattı ve ne yaptıysam, hem pc de hem telefon uygulamasından bir türlü bu parayı çekemedim. btc hesabı da oluşturdum fakat transfer etmeyi beceremedim. ve son olarak az evvel cüzdan numaramın da değiştiğini farkettim. buradan bu parayı nasıl çekeriz ve bu cüzdan numarası neden değişiyor? anlayan ve detaylıca anlatabilecek biri varsa yardımcı olsun lütfen.

      • hocam bilgi vermek bu kadar zor olmamalı ya. link atıyorsunuz hoş güzel de bu işlerden hiç anlamayan biri o linklere girdiğinde de haliyle hiçbir şey anlamıyor. misal ilk verdiğiniz linke girdiğimde; S: Kazandığım Zcash’leri nasıl paraya çeviririm / çevirebilir miyim?
        C: Evet. Jaxx’tan bir de Bitcoin hesabı açın. Kazandığınız ZEC’leri Bitcoin’e çevirin… diyor. yani ben daha bu kısmı halledemedim ki şu an verdiğiniz linke gidip çeviremediğim btc leri satayım! jaxx den btc hesabı açtım fakat zec hesabımdaki parayı nasıl btc ye aktarıcam. bana bu bilgi lazım önce.

        • Kardeşim haklısın da adama fazla yüklenme çok fazla soru cevaplıyor. Ben sana soruların cevaplarını vereyim Jaxx da cüzdan numarasının değişmesi normal kendi sitesinden baktım güvenlik için ödeme aldığın zaman değişiyor ama eski kodunla da ödeme almaya devam edebiliyorsun sıkıntı yok yani ayrıca jaxx ship ZEC To BTC kısmında Deposit min yazıyor 0,04338706 ZEC’in yoksa ship tuşu aktif olmaz biriktir öyle çevir BTC ye

  26. sanırım bu işte ekran kartlarının çalışması için bant genişliğinin hiçbir önemi yok. kartlar çok slot kapladığı için bu iş için özel üretilmiş 16x’i 1x’e çeviren kartlar var hatta 1x’i 3 tane 1x 4 tane 1x yapan kartlar bile var. örneğin: https://uploads.disquscdn.com/images/d06957517b7aa04512e47a4c5a1a928435b1b3055b44d0edcb8c223dba89e0cb.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/be3c952f58f562a4dc5d91fb9a97f5332fdc361c9686944950a3424fef131a30.jpg

  27. Sizde madencilik ile ilgili sisteme toplama videosu bekliyorum. Hem ekipmanlar hakkında bilgi vermiş olursunuz. bizde hangi bileşenlerle kar yapabiliriz onu öğreniriz.

  28. merhaba , cmd de 490 sol/s gösterirken nanopool istatistik sayfasında 440 sol/s gösteriyor bu fark nereden kaynaklanıyor ? 50 sol/s uzun vadede baya farkediyor.

  29. sorularıma cevap verisen çok mutlu olurum 1.sorum gtx 1060 var elektirik faturasını + kazancç yaparmı yani kar yaptırırmı 2. sorum ben yeni oyun bilgisiyarı topladım ryzen 1400 b350m pro gtx 1060 ekran kartının ömrünü kısalttığını biliyorum ama ne kadar kısaltır 3. sorum gtx 1060ın h/s değerini ve güç tüketimini biliyorsanız yazarmısınz

  30. Aynı anda CPU ve GPU kullanan miner var mı? Ekran kartı olarak 2 tane GTX1080’im var birisi Founders Edition diğeri sıvı soğutmalı yani Seahawk. Sadece Seahawk kullanmak istesem nasıl bir yol izlemem gerek?

  31. Selamlar herkese. Bugün deneme amaçlı kişisel bilgisayarımla madenciliğe başladım. GTX1070 li sistemimde yukarıdaki belirtilen programları kullanarak aldığım veriler bana biraz yüksek göründü. 450 sol/s civarında bir maden çıkartıyorum. Yaptığım hesaplamalarla bu verinin bana ayda 100 dolar civarında getirisi olduğunu hesaplıyorum. Bu değer bence tek ekran kartlı bir sistemde çok fazla. Bir yerlerde yanlış mı yapıyorum yoksa değerler normal mi?

  32. internet sayfasında (nanopool) balance 0,00002145 gibi bir değer gösterirken jaxx programı üzerinde ve sayfamdaki “confirmed balance” sıfır (0.00000000) değeri gösteriyor. güncelleme ne zaman gerçekleşiyor?

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version