Anasayfa Haber Vega Frontier Edition, Titan Xp’yi Geçti

Vega Frontier Edition, Titan Xp’yi Geçti

AMD’nin amiral gemisi Radeon Pro Vega Frontier Edition ekran kartının performans ve oyun testleri ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde AMD Radeon Pro Vega Frontier Edition grafik kartının ön bakış detayları basına yansımıştı. Öte yandan PC World, kartla ilgili bazı testler gerçekleştirmeyi başarmış. Gizlilik anlaşmasını bozarak basına sızdırılan gözlemlerde kartın NVIDIA’nın en hızlı grafik kartı olan Titan Xp ile yapılan karşılaştırmaları bulunuyor. Bu karşılaştırmalara göre AMD’nin amiral gemisi, NVIDIA’daki rakibini geride bırakıyor.

Söz konusu iki kart da ağır performans testlerine tabi tutulmuş. SPECViewPerf 12.1 ve Cinebench R15 testi (OpenGL) yapılan kartlarda Vega FE, Titan Xp’yi açık ara farkla geçiyor. AMD grafik yongalarının hesaplama güçlerinin daha fazla olduğunu göz önüne aldığımızda bu pek de şaşırtıcı değil aslında.

Radeon Pro Vega Frontier Edition Oyun Performansı

PC World tarafından yapılan testlere göre grafik kartının oyun performansı da bir hayli iyi durumda. Verilen bilgilerde Radeon Pro Vega FE’nin NVIDIA GTX 1080 ile 1080 Ti arasında bir performans sergilediğini, 1080’den daha iyi ancak Ti modelinden biraz daha düşük bir performansa sahip olduğu belirtiliyor. Grafik kartlarının oyun testleri şu oyunlarda yapılmış:

  • Doom (Vulkan API)
  • Prey (DirectX 11)
  • Sniper Elite 4 (DirectX 12)

Radeon Pro Vega FE Fiyatı & Çıkış Tarihi

Radeon Pro Vega Frontier Edition grafik kartının 1000$ üzerinde bir fiyat etiketiyle piyasaya çıkması bekleniyor. Oyun amaçlı grafik kartı alacakların bu kartın devamında gelecek olan RX Vega serisini beklemeleri bütçe açısından daha iyi olabilir. Söz konusu kartlar Temmuz sonu Ağustos başı gibi piyasaya sürülecek. RX Vega kartların en az 8 GB belleğe sahip olması bekleniyor. Video bellek kapasitesi Vega FE’de ise 16 GB.

Aşağıdan bahsi geçen testlere dair ekran görüntülerini görebilirsiniz.

 

İlginizi çekebilir: Ryzen 5 1500X ve RX 580 Oyun Performansı