Anasayfa Haber Playerunknown’s Battlegrounds Platformlar Arası Oynanabilecek

Playerunknown’s Battlegrounds Platformlar Arası Oynanabilecek

Playerunknown’s Battlegrounds’ın yapımcısı Bluehole, Xbox One ve PC oyuncularını aynı sunucularda toplamak için çalışıyor.

Playerunknown’s Battlegrounds son zamanalrda oyun piyasasında oldukça popüler olan yapımlardan birisi. Ancak şu anda yalnızca PC sürümü mevcut. Fakat yeni gelişmelere göre çok yakında Xbox One kullanıcıları da konsollarından Playerunknown’s Battlegrounds oynayabilecek.

Bluehole tarafından geliştirilen Playerunknown’s Battlegrounds, yalnızca konsol oyuncularına gelmekle kalmıyor, PC kullanıcılarını da konsol oyuncularıyla aynı sunucularda buluşturuyor. Yapımcı Chang Han Kim, bir röportajda oyunun platformlar arasında oynanabilmesinin stüdyonun gerçekleştirebileceği bir şey olduğunu belirtti. Kendisi ayrıca bu özelliği getirirken herhangi bir sorunla karşılaşmayacaklarından da neredeyse emin.

Ancak bu durum şüphesiz ki bir adaletsizlik doğurabilir. PC oyuncularının klavye ve fare kontrolcüleri konsol kontrolcülerinden çok daha hassas hareket edebilmesini sağlıyor. Bu yüzden PC sürümü oyunlarda nişan yardımcısı özelliği bulunmuyor. Stüdyonun takıldığı nokta da tam burası. Bu özelliğin oyun içerisinde bir eşitsizlik doğurabileceği düşünülüyor. Platformlar arası oynama işi halledildikten sonra yapılacak bir güncellemede de PC oyuncularına da nişan desteği getirilmesi planlanıyor.

İlginizi çekebilir: PlayerUnknown’s Battlegrounds, Xbox One X İçin Özel Hazırlanıyor