Anasayfa Haber Tesla, Model 3’ü Ay Sonunda Teslim Edebilecek

Tesla, Model 3’ü Ay Sonunda Teslim Edebilecek

Tesla Model 3

Elektrikli araç üreticisi Tesla, yeni modelini sahipleriyle buluşturmaya hazırlanıyor.

Tesla, uzun zamandır beklenen Model 3 isimli elektrikli aracını bu ay içerisinde piyasaya sürecek. Firmanın CEO’su Elon Musk, ilk 30 müşteriye Model 3’lerini 28 Temmuz’da teslim edeceğini Twitter üzerinden açıkladı. Üretim, bu teslimatlardan sonra büyüyerek devam edecek. Ağustos ayı içerisinde bu sayının toplam 100’e, Eylül’de ise 1500’e çıkarılması hedefleniyor. Aralık ayından itibaren ise firma ayda 20 bin Model 3 teslim edebilecek hale gelecek. Tesla’nın amacı ise 2018’e kadar haftada 10.000 Model 3 EV üretebilmek.

Elon Musk ayrıca Model 3’ün tüm düzenleme gereksinimleri kontrolünden planlanandan 2 hafta önce geçtiğini de belirtti. Bu sayede firma, bu hafta sonunda ilk modeli üretebilecek. Ancak bu verdiğimiz üretim miktarları da yeterli olmayabilir. Çünkü firmanın 2018’in ortasında teslim etmesi gereken 400.000 araç sözü bulunuyor. Bu üretim miktarının ise 15 aya kalmadan bitirilmesi gerekiyor.

Tesla, daha önceki modellerinde araca çok fazla şey eklemek istemiş ve bu nedenle teslimat tarihlerini geciktirmişti. Yine aceleye gelen işler yüzünden araçların arka koltuklarında bazı hatalar, kapılarda ve el freninde de uyumsuzluklar meydana gelmişti. Tesla’nın bu hatalardan ders aldığı ve yeni modellerde bunları yapmayacağı düşünülüyor.

Tesla Model 3, 35.000$ etiketiyle piyasaya sürülecek. Başlangıç fiyatı bu olsa da araç 42.000 dolara kadar çıkabilecek. Firmanın hedefi ise ABD’de 2018 içerisinde en iyi araç satışı yapan şirket olmak. Model 3’ün ilk sahipleri ise daha önce Model S ve Model X’i satın alan kişiler olacak.

İlginizi çekebilir: Jim Keller Tesla için Otonom Araç Geliştiriyor