Anasayfa Haber Playerunknown’s Battlegrounds Çıkış Tarihi Ertelendi

Playerunknown’s Battlegrounds Çıkış Tarihi Ertelendi

Erken erişim durumunda olan Playerunknown’s Battlegrounds’un çıkış tarihi bir kez daha ertelendi.

Playerunknown’s Battlegrounds, son zamanlarda oyuncuların final sürümünü en çok beklediği oyunlardan biri. Buna karşılık olarak da oyunun geliştirici Brendan Greene, oyunun nihai sürümünün 6 ay içerisinde hazır olacağı sözünü vermişti. Fakat görünen o ki Greene, bu sözünden caymış durumda.

Brendan Greene, 6 ay için verdiği sözü şu kelimelerle açıklamıştı:
İnsanlar bizim bu oyunu 6 ayda bitiremeyeceğimizi söylüyorlar, biz de onlara meydan okuyoruz. Sizi temin ederim ki 6 ya da 7 ayda oyunu erken erişimden çıkaracağız. Bu artık bir onur meselesi. Bu oyunu 6 ay içinde bitireceğiz.

Geliştirici tarafından Steam üzerinde şu sözcüklerle de bu vaadin artık geçerli olmadığı ilan edildi:
Fark ettim ki oyunu belli bir süre içerisinde tamamlamaya çalışmak, oyunun özelliklerinin tamamını sunmanın önüne geçecek. Oyunu 6 aydan biraz daha uzun bir sürede tamamlayacağız ancak oyunun tam sürümünü yine de 2017’nin 4. çeyreği bitmeden piyasaya sunma niyetindeyiz.

Bu duruma kızan oyuncular da olabilir, sevinen oyuncular da. Daha önce bu tür uzun süren beta aşamaları H1Z1 ve DayZ gibi oyunlarda yaşanmış ve oyuncu kitlesini küstürmüştü. Geliştiriciler bu durumun bu oyunda önüne geçmeye çalışıyor. Vasat bir final sürümündense “geç olsun güç olmasın” mantığı daha mantıklı görünüyor.

Ekibin oyunda odaklanacağı birkaç nokta olduğu belirtiliyor. Bunlar kararlılık, yeni aksiyonlar, zombiler, haritalar gibi ekstra içerikler ve içerik oluşturuculara daha fazla araç imkanı sunma olacak. Oyunun kapalı beta oynanış videosunu da aşağıdan izleyebilirsiniz.