Anasayfa Haber SoundCloud Küçülmeye Gidiyor

SoundCloud Küçülmeye Gidiyor

Bağımsız müzik platformu SoundCloud, 173 çalışanına bu hafta veda etti.

SoundCloud, bağımsız müzik yapımcılarının kullandığı oldukça geniş çaplı bir müzik platformu. Ancak firma için şu anda her şey yolunda gitmiyor. Kesinleşen son bilgilere göre şirket küçülmeye gitti ancak ayakta durmaya devam edecek. Şirket, iş gücünü %40 azaltmış durumda. San Francisco ve Londra’da ofisleri bulunan SoundCloud, küçülme politikası kapsamında bu ofisleri de kapattı. En temel şeylerin elde tutularak hizmetin devam ettirilmesi amaçlanıyor.

SoundCloud, daha önce Twitter ve Spotify tarafından satın alınmak istenmişti. Ancak bu tekliflerin üzerinden oldukça fazla zaman geçti ve muhtemelen artık geçerli değiller. Firmanın kurucularından Alex Ljung’un verdiği demeçte SoundCloud’ın getirilerinin 12 ay içerisinde iki katından fazlasına çıkarıldığı belirtilmişti. Uzmanlar tarafından yapılan hesaplara göre SoundCloud’ın 2016’daki finansal değeri 57 milyon dolar. Bu da diğer popüler müzik servisleri olan Spotify ve Pandora ile yarışamayacak bir miktar. Geçtiğimiz sene Spotify 2 milyar dolar, Pandora ise 1,39 milyar dolar gelir elde etti.

SoundCloud’ın oldukça geniş bir takipçi kitlesi var. Hizmet, 190 ülkede 175 milyon kullanıcı tarafından kullanılıyor. Ancak görünüşe göre firma, gelir elde etmek için iyi bir politikaya sahip değil. Öte yandan SoundCloud, bağımsız müzik yapımcılarının kullanabileceği oldukça büyük bir müzik platformu ve içerisinde çok özgün parçalar bulmak mümkün.

Şimdilik bu durumun ne yöne gideceği konusunda bir açıklama bulunmuyor.

İlginizi çekebilir: SteelSeries Arctis 3 Oyuncu Kulaklığı İncelemesi