Anasayfa Haber iPhone 8 için 3D Yüz Algılama Teknolojisi Üretime Hazır

iPhone 8 için 3D Yüz Algılama Teknolojisi Üretime Hazır

Onuncu yıla özel olarak hazırlanan iPhone 8, güvenlik için 3D algılama teknolojisi kullanacak.

iPhone 8, Apple için çok ayrı bir anlama sahip. Zira bu model, iPhone’un 10. yılına özel olarak çıkacak ve Apple kullanıcılara farklı özellikler getirmeye çalışıyor. iPhone 8’in şimdiye kadar sızan bilgilere göre neredeyse çerçevesiz bir ekrandan oluşacağını biliyoruz. Bu, tasarım anlamında büyük bir adım. Peki ya güvenlik? Parmak izi okuyucusunun olmama ihtimalini daha önce belirtmiştik. Touch ID yerine yeni iPhone’da 3D algılama teknolojisi kullanılabilir. Yeni çıkan haberler de bu söylentileri doğruluyor.

3D algılama teknolojisi sayesinde iPhone, yüzünüzü algılayarak açılacak. Bunun yapılabilmesi için çok kaliteli optik sensörler kullanılması gerekiyor. Analist Jun Zhang tarafından ortaya atılan iddialara göre de Apple bunu yapmak için Viavi Solutions ile çalışıyor. Bu firma, optik filtre üretimi ve 3D algılama konusunda kendi piyasasında lider konumunda. Jun Zhang’ın elindeki verilere göre Apple, Viavi’den 2018 yılı için 150 milyon optik filtre ünitesi siparişi vermiş durumda.

Jun Zhang’ın konu hakkında bahsettiği bir başka durum ise iPhone 8’in 3D algılama modülünün seri üretime hazır olduğu. Bu haberler resmi olmadığı için kesin gözüyle bakmak zor fakat iddialar oldukça güçlü görünüyor. Anlaşılan Apple, tasarımda çerçevesize yakın ekran, kamerada dikey konumlandırılmış çift lensli kurulum ile birlikte akıllı telefonda güvenlik anlayışını da değiştirecek.

iPhone 8’in Eylül ayında duyurulması ve yıl sonuna doğru satışa sunulması bekleniyor.

İlginizi çekebilir: iPhone 8 Tamamlanmış Tasarım Videosu Sızdı