Anasayfa Makale Siri’yi Devre Dışı Bırakmanı 3 Yolu

Siri’yi Devre Dışı Bırakmanı 3 Yolu

Apple’ın kişisel asistanı Siri’yi devre dışı bırakmak sandığınızdan daha zahmetli olabilir.

Siri pek çok konuda oldukça fayda sağlayan bir kişisel asistan. Ancak Siri’nin varlığı bazı konularda kullanıcının istekleri ile örtüşmeyebilir. Bu gibi durumlarda ilk refleks ayarlar menüsüne girip Siri’yi devre dışı bırakmak olacaktır. Ancak ne yazık ki ses kontrollü asistandan kurtulmak sanıldığı kadar kolay değil.

Varsayılan olarak Siri’yi devre dışı bıraktığınızda iOS otomatik olarak Sesle Denetim özelliğini etkinleştirecektir. Eğer Siri’yi yanlışlıkla aramalar gibi sebeplerden dolayı devre dışı bırakmak istiyorsanız Sesle Denetim özelliği önünüzde bir engel olarak kalacaktır.

Siri’yi devre dışı bırakmanın veya Siri’nin özelliklerini kısıtlamanın birden fazla yolu mevcut. İhtiyacınıza göre aşağıda göstereceğimiz üç yöntemden birini kullanabilirsiniz.

1. Siri’nin kilit ekranını aşmasını engelleyin

Siri, kilit ekranını aşmak için kullanılabiliyor. Bazı kullanıcılar bu durumun önüne geçmek isteyebilir. Doğrudan Siri’yi devre dışı bırakmak bir çözüm gibi gelebilir ancak bu durumda Sesle Denetim özelliği devreye girecektir ve engellemek istediğiniz özelliği farklı bir isim altında karşınızda bulacaksınız.

Siri’nin veya Sesle Denetimin kilit ekranını aşmasını engellemek istiyorsanız yapmanız gereken şey Siri’yi aktif bırakıp Siri’nin kilit ekranını aşma yetkilerini elinden almaktır.

Öncelikle Ayarlar > Genel > Siri menüsü altından Siri’nin aktif olduğuna emin olun.

Ardından Ayarlar menüsüne geri dönüp Touch ID ve Parola menüsüne girin ve Parolayı aç butonuna basarak parola korumasını etkinleştirin.

Parola koruması açıldıktan sonra Kilitliyken erişime izin ver listesinde Siri’yi devre dışı bırakın. Bu işlem Siri aracılığıyla kilit ekranının aşılmasını engelleyecektir.

2. Siri’yi tamamen devre dışı bırakın

Siri’yi cihazınızda tamamen kapatmak da mümkün. Ancak yukarıda belirttiğimiz gibi Siri’yi devre dışı bırakmak Sesle Denetim özelliğini devreye sokacaktır. Eğer Siri şikayetleriniz ses kontrolü üzerineyse, Sesle Denetim özelliği size büyük ihtimalle benzer sıkıntılar yaratacaktır.

Siri’yi kapatmaya karar verdiyseniz Ayarlar > Genel > Siri menüsüne girin ve menünün üst kısmında yer alan Siri seçeneğini kapatın.

Eğer Apple’ın cihazınızdan Siri aracılığıyla elde ettiği verileri Apple’ın sunucusundan kaldırmak istiyorsanız Ayarlar > Klavye menüsüne girip Dikte özelliğini devre dışı bırakın.

3. Hey Siri özelliğini devre dışı bırakın

Son seçeneğimiz ise Siri’den memnun olup Siri’nin kendiliğinden çalışmasından rahatsız olan kullanıcılar için. Hey Siri özelliğini devre dışı bırakarak bu sorunu giderebilirsiniz.

Bunun için Ayarlar > Genel > Siri aracılığıyla Siri menüsüne girin.

Menüde yer alan İzin ver: “Hey Siri” seçeneğini devre dışı bırakın. Bu işlem Siri’nin çalışma düzenini değiştirmeyecektir ancak Hey Siri aracılığıyla Siri’nin kendiliğinden çalışmasını engelleyecektir.