Anasayfa Haber Google Glass Geri Geliyor

Google Glass Geri Geliyor

Akıllı gözlük kavramıyla büyük bir ses getiren Google Glass’ın 3. nesil modeli için işbirlikleri gündemde.

Google’ın bir süre önce oldukça gündemde olan gözlüğü Google Glass için uzun süredir bir haber çıkmıyor. Çoğunluk projenin başarısız olup rafa kaldırıldığını düşünse de Google Glass için yeni gelişmeler mevcut. Luxottica isimli lüks gözlükler üreten bir İtalyan şirketi, Google ile akıllı gözlükler konusunda çalışmaya başladı.

Google’ın akıllı gözlüğü Google Glass’ın yeni sürümü Luxottica işbirliği ile çıkarılacak. Henüz bunun ne zaman gerçekleşeceği ya da gözlük üzerinde nasıl değişiklikler yapılacağı hakkında kesin bilgiler bulunmuyor. Çalışmaların ilk odaklanacağı durum, muhtemelen daha uzun pil ömrü olacaktır. Gözlüğün kısa zamanda da ısınmaması gerekiyor. Verilen bilgilere göre Google, akıllı gözlüğün tanıtımları sırasında gözlüğün ne kadar çok ısındığının anlaşılmaması için gözlük lenslerini sürekli değiştirmiş.

Google Glass’ın daha çok endüstriyel amaçlarla pazarlanacağı ve iş için kullanılacağı düşünülüyor. Fakat ürün şimdiye kadar pek tutmadı ve cihazın beta testini yapan kişilere oldukça iyi paralar ödenmesine rağmen beklenilen gelişme elde edilemedi. Öte yandan Google’ın bu ürünü LED panel ve ekran üreticilerine ilham kaynağı oldu. Daha kaliteli, kavisli ekranlar çerçevesiz panellerle gelmeye başladı ve artırılmış gerçeklik teknolojisi de hayatımıza daha fazla girmeye başladı. Google’ın bu konuda payı devasa olmasa da geliştiricilere ilham verdiği kesin. Şimdi ise cihazın üçüncü sürümü geliştiriliyor. Bakalım bu sefer karşımıza nasıl bir gözlük çıkacak…

İlginizi çekebilir: Biyoelektronik Arayüz, Körlüğe Çare Olabilir