Anasayfa Haber Hyperloop One İlk Testini Başarıyla Gerçekleştirdi

Hyperloop One İlk Testini Başarıyla Gerçekleştirdi

Sürtünmesiz ortamda ulaşım çözümü sunacak olan Hyperloop One kapsülü için ilk test başarılı oldu.

Şehir hayatında bir yerden bir yere ulaşmak için en sık kullanılan yöntem toplu taşıma. Fakat gerek toplu taşıma gerekse özel araç kullanmanın ulaşımda önüne geçemediği sıkıntılar mevcut. Bunlardan en basit olanı trafik ve hız. Hyperloop, bu iki problemi de ortadan kaldırmayı planlıyor. Firma, insanları havası alınmış kapsüller içerisinde A noktasından B noktasına ulaştırmayı planlıyor. Bu kapsüller, boru benzeri bir yapının içerisinde seyahat ederken vakum sayesinde sürtünme tamamen ortadan kaldırılacak ve insanlar oldukça hızlı bir şekilde ulaşım sağlayacak.

Hyperloop teknolojisini gündelik hayata uyarlamak pek de kolay değil. Bu yüzden firma, bebek adımlarıyla ilerliyor. Firmanın hedefi saatte 1200 km hıza çıkmak. Şu anda ise bu hedefin oldukça uzağındalar, zira ilk test başarılı geçse de yalnızca 112 km hıza ulaşabildiler. Hyperloop One kapsülü için bir sonraki hedef ise 400 km/h hızına ulaşmak.

Mag-lev transit sistem olarak adlandırılan Hyperloop ulaşım sistemi için özel kapsüller kullanılıyor. Yeni testte kullanılacak kapsül, alüminyum ve karbonfiber malzemelerden üretilecek. Bu ulaşım sistemine dair açıklayıcı bir videoyu aşağıda bulabilirsiniz:

https://youtu.be/fze5spdN3nU

Bir yorum

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version