Anasayfa Haber iPhone 8 Üretimi Gecikecek

iPhone 8 Üretimi Gecikecek

iPhone 8, beklenildiği gibi piyasaya Eylül’de çıkamayacak.

Apple’ın yeni amiral gemisi iPhone 8, iPhone’un 10. yıldönümüne özel olarak hazırlandığı için şimdiye kadarki cihazlardan daha farklı bir tasarım ve özelliklerle piyasaya çıkacak. Fakat bir pürüz var; bu kadar değişiklik için gerekli malzemelerin tedarikinde sıkıntı yaşanıyor. Apple, 10. yıla özel neredeyse çerçevesiz ekrana sahip bir iPhone çıkaracak ve hatta bu ekran OLED olacak. Yani Apple ilk defa OLED ekrana sahip bir telefon çıkarmış olacak. İşte sorun tam da burada başlıyor.

Apple, OLED ekran üretimi ve tedariki konusunda halen iyi bir konumda değil. Bu yüzden firma, en büyük rakibi olan Güney Koreli Samsung ile OLED ekran tedariki konusunda anlaşma yapmıştı. En büyük panel üreticilerinden olan Samsung dahi Apple’ın isteklerini karşılamakta zorlandığından, daha önceki söylentiler iPhone 8’in Kasım ayında piyasaya gireceği yönündeydi. Bu önemli bir nokta, zira Apple şimdiye kadar yeni nesil akıllı telefonlarını hep Eylül’de tanıttı ve anında piyasaya sürdü. Ancak işler, görünüşe göre hiç planlandığı gibi gitmiyor.

Piyasaya Aralık’ta sürülebilir

Tayvan menşeli bir yayın olan DigiTimes tarafından verilen bilgilere göre Apple, iPhone 8’i Kasım’da da piyasaya süremeyecek. Söylentilere göre Kasım’da ancak yeni cihazın seri üretimi başlayacak. Önceki verilere baktığımızda yine bu konuda söylentiler vardı ve Apple’ın iPhone 8’i Aralık gibi piyasaya süreceği söyleniyordu. Sanıyoruz ki nihai durum bu şekilde olacak. Fakat Apple, zamanı telafi etmek için her sene geleneksel olarak Eylül’de düzenlediği fuarda iPhone 8’i resmen tanıtacak ve onun yanında iPhone 7s ve iPhone 7s Plus da tanıtılacak. Bahsi geçen modeller, OLED ekran kullanmadığı için hemen piyasaya sürülebilecek.

iPhone 8’e dair güncel söylentiler şimdilik bu yönde. Henüz Apple’dan resmi bir açıklama yapılmadığından dolayı kesin bir şeyler söylemek mümkün değil.

İlginizi çekebilir: iPhone 8 Hakkında Tüm Bilinenler