Anasayfa Haber Netflix 100 Milyon Aboneyi Geçti

Netflix 100 Milyon Aboneyi Geçti

Netflix, video içerik hizmetlerinin Facebook’u olma yolunda ilerliyor.

Ünlü video içerik servisi Netflix, 100 milyon abone sayısını birkaç gün önce geride bıraktı. Açıklanan en güncel sayı ise 103.950.000 üye. Bünyesinde geniş bir film ve dizi kütüphanesi barındıran Netflix, ABD menşeli bir şirket fakat tüm dünyada kullanıcısı mevcut. Firmanın abonelerinin yarısı ise ABD’de. Ülkemize de kısa bir süre önce giriş yapan Netflix, içerisindeki filmlerde Türkçe dublaj seçeneği barındırıyor. Bunun yanında serviste Türk yapımı dizi ve filmler de mevcut.

Netflix’in kendine özel yapımları da bulunuyor. Bunlar Netflix Original olarak nitelendiriliyor ve bu yapımlar, oldukça fazla ödül ve ödül adaylıklarına sahip. Firmanın açıklamalarına göre bu sene içerisinde Netflix’e özel 40 yapım daha yayına girecek. Yatırımcılara özel açıklamalar da yapan şirket, kendi yapımlarının iptalleri hakkında bilgiler verdi. Özetle bu yapımların iptal olmasını kendilerinin de istemediğini fakat mecburi iptallerin yeni birkaç yapıma maddi olarak zemin hazırladığını söyledi.

Türkiye’de de Netflix benzeri servisler bulunsa da Netflix’in geniş kütüphanesine ulaşabilen bir servis henüz yok. Firma ayrıca 4K çözünürlük desteği de veriyor. Hatta NVIDIA yaptığı son sürücü güncellemesiyle 5 yıllık Fermi mimarili kartlara dahi Netflix’de 4K desteği sağlamıştı.

İlginizi çekebilir: Netflix Benzeri Oyun Servisi ‘Jump’ Yakında Geliyor