Anasayfa Haber USB 3.2 İle Veri Aktarım Hızları İkiye Katlanacak

USB 3.2 İle Veri Aktarım Hızları İkiye Katlanacak

USB bağlantılar için belirlenen yeni standart, yeni kablolara ihtiyaç duymayacak.

USB 1.1 standardıyla başlayıp 2.0’a geçen ve sonrasında yaygınlaşan bağlantı sistemi, bir süre önce 3.0 sürümüne geçmiş ve cihazlar ve üreticiler yeni sürümü desteklemeye başlamıştı. Teknoloji oldukça hızlı bir şekilde geliştiğinden, USB 3.2 teknolojisi de hayatımıza girmek üzere. Üstelik yeni teknoloji eskisiyle uyumlu olacak. Veri aktarım hızları ikiye katlanırken, kabloların değişmesi gerekmeyecek.

USB 3.0 Promoter Group adı verilen ve Apple, Hewlett-Packard, Intel, Microsoft, Renesas Electronics, ST Microelectronics ve Texas Instruments firmalarından oluşan bir topluluk var. Bu şirketler, USB teknolojisini geliştirmeyi, yaygınlaştırmayı hedefliyor ve bunun üzerinde birlikte çalışıyor.

Topluluktan geçtiğimiz günlerde gelen açıklamada, olan kabloları değiştirmeden daha hızlı transfer oranları sunacaklarını belirtti. Öte yandan yeni cihazların çift 5 Gbps ve çift 10 Gbps veriyolunu destekleyeceği ve USB 3.2 yuvasına takılan bir USB 3.2 depolama aygıtının aktarım hızının saniyede 2 GB’ın üzerinde olacağı bilgileri de grup tarafından paylaşıldı.

USB 3.2 teknolojisi şu anda son değerlendirme aşamasında bulunuyor. Eylül ayında gerçekleşecek olan USB Developer Days North America etkinliğinde teknolojinin resmi olarak duyurulması bekleniyor.

İlginizi çekebilir: Sahte USB Bellekleri Tespit Etmenin 4 Yolu