Anasayfa Haber iPhone 8 Dahili Kablosuz Şarj Özelliği İle Gelebilir

iPhone 8 Dahili Kablosuz Şarj Özelliği İle Gelebilir

iPhone 8’in kablosuz şarj özelliği hakkında yeni bir parça üzerinden bilgiler ortaya çıktı.

Apple’ın iPhone 8 ile birlikte dahili kablosuz şarj sunmak istediği daha önce de konuşulmuştu. Sızan yeni bilgiler, bu söylentiyi destekliyor. Slashleaks sitesine Appleinsider tarafından yüklenen devre fotoğrafına göre Apple, iPhone 8’de kablosuz şarj teknolojisini nihayet getirecek.

Kablosuz şarj teknolojisi, akıllı telefon piyasasında yeni bir özellik değil, ama Apple’ın ısrarla getirmediği ve pek çok telefonda çok tutan anahtar özelliklerden bir tanesi. Yukarıda gördüğünüz devre fotoğrafının Lightning’e bağlanan bir bileşen olduğu söyleniyor. Öte yandan kablosuz şarj teknolojisinin nasıl çalışacağı ve gördüğünüz bileşenin tam olarak ne olduğuna dair bir bilgi bulunmuyor.

Kablosuz şarjın nasıl olacağı konusu bu yüzden tartışmalı. Şarj için bir istasyon gerekip gerekmeyeceği konusunda iddialar var. Bazı kesimler şu anda piyasada kablosuz şarj özelliğine sahip olan telefonlarla aynı olacağını, hatta şarj pedinin ayrı bir aksesuar olarak satılacağını, bazı kesimler ise Apple’ın bunu daha ileri bir seviyeye taşıyıp kablosuz şarjı uzaktan, ped üzerine koymadan gerçekleştireceğini savunuyor.

Apple’ın gerçekleştireceği ilk etkinlikte bütün bu tartışmalar sonlanacak.

İlginizi çekebilir: iPhone 8 Hakkında Tüm Bilinenler