Anasayfa Haber Android 8’in Kod Adı Belli Oldu

Android 8’in Kod Adı Belli Oldu

Android 8 için seçilen resmi isim Oreo olarak açıklandı.

Google’ın mobil platformlar için geliştirdiği Android işletim sistemi, her yeni sürümünde bir tatlı ismini kullanıyor. Android 8.0 için de O harfine sahip bir ismi olacağı söyleniyordu. Çoğunluk “Oreo” tahmininde bulunmuştu fakat bu kesin değildi. Zira bir önceki Android sürümünün adının da Nutella olacağına dair çok fazla söylenti vardı. Ancak Google bu sefer tahmin edileni yaptı ve Android 8’in resmi adı Oreo oldu.

Google, Android sürümü için bir marka adını ilk kez kullanmıyor. Daha önce de Android 4.4 için KitKat markası kullanılmıştı. Çikolata üreticisi Hershey ile yapılan bu isim ortaklığı sonrasında KitKat satın almalarında Google Play kredisi dağıtılmış ve aynı zamanda Nexus 7 çekilişi yapılmıştı. Buradan yola çıkarak Google’ın Oreo üzerinden bazı kampanyalar yapması muhtemel.

Android Oreo hakkında bir diğer haber ise hem geliştiricileri, hem de kullanıcıları sevindirecek türden. Yapılan açıklamalara göre Android Oreo, kullanıma hazır. Google, Android 8’e Android Open Source Project (AOSP) aracılığıyla erişilebileceğini belirtti. Aynı zamanda Pixel, Nexus 5X ve Nexus 6P için de Android Oreo sürümleri şu anda operatörler tarafından test ediliyor ve yakın zamanda cihaz kullanıcılarına dağıtımı ön görülüyor.

Piyasada fazla rağbet görmeyen Pixel C tablet ve Nexus Player da Android 8 güncellemesini alacak. Öte yandan, beklemek istemeyenlerin Android beta programına kaydolarak bu güncellemeyi erken alabileceği belirtiliyor.

Google, Android Oreo duyurusunu da her zamanki gibi ilginç bir şekilde yaptı. Güneş tutulmasını konu alarak birkaç görsel hazırlayan Google, Oreo ismini bu şekilde duyurdu. Görselleri aşağıda görebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Android O Neler Getiriyor?