Anasayfa Haber HTC, Vive VR Bölümünü Satabilir

HTC, Vive VR Bölümünü Satabilir

HTC’nin Vive VR bölümünü satmak istediğine dair söylentiler var.

Telefon pazarında yıllarca büyük başarı gösteren HTC, mobildeki daralmayla birlikte sürekli para kaybetmeye başladı. Vive VR ile sanal gerçeklik sektörüne atılan şirket, söylentilere göre şimdi bu departmanı da satmak istiyor.

HTC son zamanlarda daha çok sanal gerçeklik çözümleriyle anılıyor. HTC’nin ayrıca Google Nexus One ve Google’ın ilk Pixel telefonlarında da imzası bulunuyor. Bloomberg’den aldığımız bilgilere göre ise HTC şu anda Vive VR donanım işini satmak için pazar araştırması yapıyor.

Sanal gerçeklik kavramının piyasada tam olarak oturduğu söylenemez. Halen kablosuz sanal gerçeklik kitleri üretilmiş değil. Başta oyun sektörüne yönelik geliştirilen teknoloji, sonradan birçok farklı alana da sıçradı. Ancak halen akıllı telefonlar kadar hayatımıza yerleşemedi.

HTC’nin Vive VR ile elde ettiği başarının ise henüz tatmin edici bir gelire dönüşmediği sır değil. Bu yüzden şirketin bu bölümü satmak istemesi şaşırtıcı olmaz. Ancak bu durum şimdilik sadece söylentiden ibaret, ortada bir tarih, firma veya teklif bulunmuyor.

İlginizi çekebilir: Marslı, Sanal Gerçeklik İçin Geliyor