Anasayfa Haber Google, Pixel 2 Modelini Yakında Tanıtabilir

Google, Pixel 2 Modelini Yakında Tanıtabilir

Google’ın ikinci nesil Pixel telefonları hakkında yeni bilgiler sızdırıldı.

Google, Pixel serisi telefonlarla yalnızca işletim sisteminde değil akıllı telefon sektöründe de başarı kazandı. Telefonlar fazla yaygın olmasa da, bir önceki nesil Pixel telefonlar özellikle kamera performanslarıyla bir hayli öne çıkmıştı. Şimdi de telefonların halefleri yolda.

Twitter’ın ünlü ismi Evan Blass, @evleaks hesabından yaptığı bir gönderide Pixel 2 ve Pixel XL 2’nin 5 Ekim’de resmen tanıtılacağını söyledi. Blass’ın söyledikleri genelde doğru çıktığından, buna sadece söylenti demek hafif kalabilir. İkinci nesil Pixel telefonlar, Qualcomm’un Snapdragon 836 işlemcisini kullanan ilk akıllı telefonlar olacak.

Snapdragon 836 hakkında şu anda söylenebilecek çok fazla bir şey yok. Henüz kesin olmayan bilgilere göre selefine benzeyecek olan yonga seti, daha hızlı CPU ve GPU saat hızları sunacak. Yeni nesil Pixel telefonların tasarımından da bahsedecek olursak, söylentiler selefinden fazla değişiklik olmayacağı yönünde. 3.5 mm kulaklık girişinin olmaması beklenirken, telefonun aynı zamanda daha ince çerçeveye sahip olabileceği söyleniyor. Kulaklık girişlerinin kalkmasının sebebi ise USB-C yuvasını daha da yaygınlaştırmak.

6 inçlik bir ekrana sahip olacağı söylenen Pixel XL’nin, 2:1 ekran oranıyla gelmesi bekleniyor. Android 8.0 Oreo işletim sistemiyle çıkacağını tahmin etmek de zor değil. Google’ın yeni Pixel serisinde çift kamera kullanmayı düşünmediği söyleniyor.

İlginizi çekebilir: Nokia 8 Kutu İçeriği