Anasayfa Haber Instagram Çoklu Gönderileri İçin Yeni Güncelleme Geldi

Instagram Çoklu Gönderileri İçin Yeni Güncelleme Geldi

Artık Instagram’a albüm eklerken fotoğrafları kırpmak zorunda kalmayacaksınız.

Facebook’un uzun bir süre önce satın aldığı, fotoğraf paylaşma platformu Instagram, albüm özelliğine bir yenilik getirdi. Bir gönderide birden fazla fotoğraf ekleme özelliği geleli fazla olmadı. Fakat bu tür gönderilerde fotoğrafları yalnızca kare olarak eklemek mümkündü.

Bir gönderide tek bir fotoğraf koyduğunuz zaman, o fotoğrafı yatay veya portre modunda koyabiliyorsunuz. Instagram’ın ilk zamanlarında ise durum böyle değildi. Kullanıcılar yalnızca portre modunda fotoğraf paylaşabiliyordu. Görünen o ki tekli gönderilerde bunu sonradan değiştiren Instagram, çoklu gönderilerde de bunu aynı şekilde yaptı. Sosyal medya, yeni değişikliğini bir başka sosyal medya olan Twitter’daki hesabından duyurdu.

Instagram’a gelen yeni güncelleme ile birden fazla fotoğraf paylaştığınız zamanlarda fotoğrafları portre modunda ya da yatay olarak eklemek mümkün. Ancak seçtiğiniz format tüm albüme uygulanıyor. Yani her fotoğraf için ayrı format seçme gibi bir lüksünüz yok. İleride olup olmayacağı ise bilinmiyor. Fakat Instagram’ın kendini yenileme alışkanlıklarına baktığımızda buna yüksek bir ihtimal vermek mümkün.

İlginizi çekebilir: Bilgisayardan Instagram’a Nasıl Fotoğraf Yüklenir?