Anasayfa Haber Ford Mühendisleri HoloLens Gözlükleri Deniyor

Ford Mühendisleri HoloLens Gözlükleri Deniyor

Microsoft yeni gözlüklerini öncelikle endüstriyel kullanıcıların hizmetine sunuyor.

Bir süre önce Google tarafından tanıtılan Glass gözlükler, teknoloji şirketlerine çok önemli bir konuyu hatırlatmıştı. O da her teknolojinin doğrudan son tüketiciye uygun olmadığı gerçeğiydi. Daha deneme aşamasında bile Google Glass kullanıcılarının maruz kaldığı şiddet, tasarımcıları endüstriyel kullanıma yönelmek zorunda bırakmıştı.

Google’ın yaşadıklarından Microsoft’un da ders çıkardığına şüphe yok. HoloLens sanal gerçeklik gözlükleri son tüketiciden önce endüstriyel tasarımcıların kullanımına açılıyor. Kişisel hayatın gizliliği gibi sorunlarla uğraşmak zorunda kalmayan Microsoft, birim başına fiyatı da dert etmek zorunda değil. Çünkü sistem başına biçilen 3.000 dolar fiyat, Ford gibi dev şirketler için ucuz bile kalıyor.

Nitekim Ford mühendisleri son bir seneyi HoloLens MR (Mixed Reality) gözlük sistemlerini test ederek geçirmişler. HoloLens ile tasarımları her açıdan kontrol edebilen mühendisler, gerektiğinde diğer kullanıcılara gördükleri sorun ve önerileri de birebir iletebiliyorlar.

HoloLens gibi sistemlerin kullanımı, otomotiv gibi karmaşık tasarımların tamamlanma sürecini hayli kısaltacak gibi görünüyor. Bilgisayar ekranından ya da kil modellerden çok daha fazla özgürlük sunan sistemlerin, biz son kullanıcılara ulaşmasına ise daha biraz zaman var.