Anasayfa Video Kitap Molası Kitap Molası #2 – Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları

Kitap Molası #2 – Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları

Kitap Molası’nın yeni bölümünde videoları internette paylaşım rekorları kıran John Perkins’in Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları kitabından ufak bir kesit okuyoruz.

Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları, ismi yetmezmiş gibi kapağındaki açıklama ile de daha en baştan vurucu bir giriş yapıyor: ABD’de tam 24 yayınevinin yayınlamaya korktuğu, yazarın 5 kez yazmaya karar verip, her seferinde rüşvet ve tehditlerle vazgeçirildiği, yayınlandığı ülkelerde gündemi sarsan, tüyler ürperten gerçekler. Bu iddialı girişten sonra kitaptan beklentileriniz haliyle epey artıyor. Ekonomik Tetikçi’nin (ET) tanımı ile başlayan kitap kısa sürede İran Devrimi esnasında gelişen olayları da örnek vererek mesleğin nasıl ortaya çıktığını çok güzel bir dille ifade ediyor.

Kitap, her ne kadar bazı kesimler tarafından gerçeküstü olarak nitelendirilse de hem olayların kesin tarihlerinin sunulması, hem de çoğu noktada ek kaynakların verilmesi akılda pek şüphe bırakmıyor. Zira hem geçmişe hem de günümüze baktığımızda kitapta anlatılanlarla çelişen bir nokta bulamıyorsunuz. En azından biz okuduğumuz kısıma kadar herhangi bir çelişki tespit etmedik.

Bununla birlikte, siz de okursanız konulara, olaylara sorgulayıcı yaklaşarak araştırabilir, kontrol edebilirsiniz. Bazı okurlar için bir yandan kendi araştırmalarını yaparak konuları daha detaylı keşfetmek kitabın zevkini arttıracaktır.

Disclaimer: Kediye su verilmiştir.

  • Dili: Türkçe
  • Yayınevi: April Yayıncılık
  • Sayfa Sayısı : 400
  • İlk Baskı Yılı : 2010
  • Dil : Türkçe
  • ISBN: 9789756006474
  • Farklı kodlarda sürümler de bulabilirsiniz. Seri birden fazla kitaptan oluşuyor.