Anasayfa Haber Google, Pixel 2 Etkinliğinde Telefondan Fazlasını Tanıttı

Google, Pixel 2 Etkinliğinde Telefondan Fazlasını Tanıttı

Google’ın geleneksel Ekim etkinliği bu yıl da pek çok yeni ürün tanıtımına sahne oldu.

Uzun süredir beklendiği gibi Pixel 2 ve Pixel 2 XL modelleri, Google’ın Ekim etkinliğinde resmi olarak tanıtıldı. Google, yeni amiral gemisi telefonlarının yanında yeni donanım ve yazılım ürünlerini de tanıtmayı ihmal etmedi.

Pixel 2 ve Pixel 2 XL

Etkinliğin yıldızı elbette yeni Pixel modelleri oldu. Google’ın ikinci nesil Pixel telefonları, geçtiğimiz ay tanıtılan iPhone X kadar şatafatlı olmasa da Android piyasasında ciddi bir iz bırakacak gibi görünüyor.

Pixel 2, yerini aldığı orijinal Pixel modeli ile benzer bir gövde tasarımına sahip. 5 inçlik 1920×1080 çözünürlüklü ekrana dikkat çekici bir çerçeve eşlik ediyor. Öte yandan Pixel 2’nin XL sürümü, ekran boyutunu 5.5 inçten 6 inçe yükseltmiş durumda.  2880×1440 çözünürlüğe sahip olan Pixel 2 XL’in ekranı, küçük kardeşine kıyasla daha ince bir çerçeveye sahip.

Kaputun altında ise iki cihaz birbirine daha yakın özellikler sergiliyor. Her iki Pixel 2 modeli de gücünü Snapdragon 835 yonga setinden alıyor ve iki model de 4 GB belleğe sahip.

Yeni nesil Pixel telefonları orijinal nesilden ayıran en önemli iki özellik ise Google’ın Active Edge teknolojisi ve su geçirmezlik. Active Edge, daha önceden HTC’ye özgü olan Edge Sense teknolojisinin neredeyse birebir aynısı. Bu teknoloji ile kullanıcılar, telefonlarının iki yanını da sıkarak Google Asistan özelliğini çalıştırabilecek.

Android 8 Oreo işletim sistemi ile piyasaya sürülecek olan Pixel 2 ve Pixel 2 XL, raflarda 64 GB ve 128 GB depolama seçenekleri ile yer alacak.

Pixelbook

Google’ın geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü Chromebook Pixel modellerinin varisi olan Pixelbook, zarif alüminyum tasarımı güçlü iç donanım ile ortak potada eritiyor.

USB-C hızlı şarj ve 360 derece dönebilen ekranı ile Pixelbook kendini Chromebook Pixel modellerinden ayırıyor. Tüm Pixelbook modelleri 2400×1600 çözünürlüğe sahip, 12.3 inçlik dokunmatik ekranlara sahip olacak.

Pixelbook’un giriş modeli Core i5 işlemci, 8 GB RAM ve 128 GB SSD ile donatılmış durumda. Ortanca model buna ek olarak 256 GB SSD depolama alanına sahip. En üst seviye Pixelbook ise Core i7 işlemci, 16 GB RAM ve 512 GB NVMe SSD ile kayda değer bir güce sahip olacak.

Google Home Mini

Uzun süredir tanıtılması beklenen Google’ın yeni akıllı hoparlörü nihayet tanıtıldı. Daha küçük ve daha ucuz olan Google Home Mini, $50 fiyat etiketi ile raflardaki yerini alacak. Amazon’un Echo Dot ürününe rakip olması beklenen yeni Google Home Mini, Google’ın sesli asistanı ile yönetilebilecek.

Google Home Max

Google Home Mini, etkinlikte tanıtılan tek akıllı hoparlör değildi. $400 fiyat etiketine sahip Google Home Max hoparlörü de kendisine Google ev teknolojileri bölümünde kendine yer buldu.

Google’ın iddiasına göre yeni Home Max hoparlörü, standart Google Home modellerine kıyasla 20 kat daha güçlü bir ses çıkışı sunuyor. Ayrıca Google’ın Smart Sound teknolojisi sayesinde Home Max, bulunduğu konumu ve çevredeki sesleri algılayıp ses seviyesini ortama göre değiştirebiliyor.

Yenilenmiş Daydream VR

Google’ın geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü Daydream VR cihazı yeni renkler ve iyileştirilmiş lensler ile daha iyi görüntü kalitesi sunacak. Google ayrıca IMAX’ten Discovery Channel’a çeşitli içerik üreticileri ile anlaşmalar imzalamış durumda. Bu da ilerleyen günlerde Daydream VR cihazına özel prestijli içerikler göreceğimiz anlamına geliyor.

Pixel Buds

Yeni nesil Pixel 2 telefonlarda kullanılması için tasarlanan kablosuz Pixel Buds kulaklıkları, ilk bakışta Apple’ın AirPod modeline bir cevap gibi görünse de, söz konusu yazılım olduğunda Pixel Buds kulaklıklar ileri seviye Google Çeviri desteği ile ön plana çıkıyor.

Pixel Buds kulaklıklar Pixel 2 ile birlikte kullanıldığında, kullanıcılar kulaklık üstündeki bir buton basıp konuşabilir ve Pixel 2 konuşulan metni istenen dile çevirip anlık bir şekilde kendi hoparlöründen yansıtabilir. Pixel Buds an itibariyle 40 dilde anlık çeviri sağlıyor. Bu sayı ilerleyen zamanlarda yükselebilir.

Google Clips

Etkinliğin beklenmeyen sürprizi ise Google Clips oldu. Ufak akıllı bir kamera olan Clips, Google’ın makine öğrenme teknolojilerini kullanarak ne zaman fotoğraf çekmesi gerektiğine karar verebiliyor.

Google’ın belirttiği üzere Clips, kullanıcının tanıdığı bireylerin net, hareketsiz fotoğraflarını otomatik olarak çekiyor. Kullanıcılar kamerayı istedikleri şekilde eğitebilecek ve kameranın hangi anları otomatik olarak kaydedeceğine karar verebilecek.

Google Clips ile kaydedilen içerikler doğrudan Google Clips uygulaması ile eşleştiriliyor. Dileyen kullanıcılar daha sonra bu içerikleri Google’ın Fotoğraflar uygulaması veya herhangi üçüncü parti bir galeri ile organize edebilecek. Ancak Google’ın Fotoğraflar uygulamasını tercih eden kullanıcılar Google tarafından sınırsız depolama ile ödüllendirilecek.