Anasayfa Haber NVIDIA, GTX 1070 Ti Kartları Frekans Kilitli Çıkarabilir

NVIDIA, GTX 1070 Ti Kartları Frekans Kilitli Çıkarabilir

Nvidia’nın en yeni ekran kartı hakkında ilginç bir söylenti etrafta dolaşıyor.

Nvidia’nın yakında GTX 1070 Ti modelini tanıtacağına dair pek az şüphe kaldı. Ancak şirketten detaylı bir açıklama gelmemesi, konuyla ilgili söylentilerin de sürmesine sebep oluyor. Son söylenti ise hayli ilginç ve çok da mantıksız sayılmaz.

Yeni söylentiye göre GTX 1070 Ti modeli piyasaya frekans kilitli olarak çıkacak. Şirketin bu modelde kendi referans modelini çıkarmayacağı, sadece diğer üreticilerin GTX 1070 Ti modeli üretecekleri ifade ediliyor. Tüm şirketlerin de GTX 1070 Ti modellerinde frekans kilidini uygulayacağı fısıldanıyor.

GTX 1070 Ti modelinin frekans kilitli çıkması çok şaşırtıcı olmaz. Bu kart ile GTX 1080 arasında çok büyük bir performans farkı olmayacağı, ancak 100 dolar daha ucuza geleceği tahmin ediliyor. Bu durumda pek çok kullanıcı 1080 almak yerine 1070 Ti modeline hız aşırtmak isteyebilir.

Nvidia ise frekans kilidini kullanarak bu pazar payı kaymasını engellemeyi planlıyor olabilir. Ancak tabii ki bu söylentinin ne kadar doğru olduğunu 1070 Ti resmen çıktığında deneyip görme şansı bulabileceğiz.