Anasayfa Video CS:GO’nun Yenilenen Dust II Haritasına Bakıyoruz

CS:GO’nun Yenilenen Dust II Haritasına Bakıyoruz

Dünyanın en çok oynanan online oyunlarından Counter-Strike Global Offensive’in yenilenen Dust II haritasına 4K çözünürlükte bakıyoruz.

İlk Counter-Strike’tan beri bizimle olan efsane harita Dust II, ya da meşhur adıyla de_dust2. Öncelikle haritanın ön eki olan “de”nin ne olduğunu belirtelim: defuse kelimesinin kısaltması. Bu haritada teröristler tarafından kurulan bombanın Counter Terrorist’ller tarafından defuse edilmesi görevi işleniyor. İki farklı bomba alanı bulunan haritada takımlar üç farklı koridor üzerinden ilerleyebiliyor.

Teknik olarak baktığımızda CS:GO, DirectX 9 API kullanıyor. Oyunun motoru ise Source. Bu motor, Valve’ın uzun zamandır kullandığı yıllanmış bir motor. Tabii ki sürekli güncelleme almaya devam ediyor. Zira yeni Dust 2 haritasının grafiklerine baktığımızda oyunun adeta çağ atamış olduğunu görüyoruz. Özellikle de ilk Dust 2 ile karşılaştırma yaparsak aradan geçen 17 yılın grafiklere yansımasını rahatça görmek mümkün.

Yeni Dust II haritasını biz de 4K 60 FPS ile oynuyoruz. Ayarları en yükseğe aldığımız oyunu NVIDIA ShadowPlay ile kaydediyoruz. GTX 1080 ekran kartı olan sistemimizde Ryzen 7 1800X işlemci mevcut. Sistemin tüm detaylarını ise burada bulabilirsiniz.