Anasayfa Haber Facebook’tan İzinsiz Çıplak Fotoğraf Paylaşımlarına İlginç Önlem

Facebook’tan İzinsiz Çıplak Fotoğraf Paylaşımlarına İlginç Önlem

Fotoğrafların paylaşımının engellenmesi için Facebook çıplak fotoğraflarınızı istiyor.

Duygusal bir ilişkinin sona ermesiyle beraber, taraflardan birinin intikam amacıyla “çok özel” fotoğrafları yayınlaması, maalesef karşılaştığımız bir durum. Ayrılık sonrası ortaya çıkan veya başkalarıyla paylaşılan fotoğraflar, internet gibi bir ortamda çok hızlı bir şekilde yayılabiliyor. Facebook’un Avustralya’daki ekibi ise bununla ilgili bir çözüm üretmeye çalışıyor.

Facebook Avustralya, bu tip bir olay yaşaması ihtimali bulunan kullanıcıların kendi fotoğraflarını Facebook’a göndermesini istiyor. Gönderilen fotoğraflar Facebook sunucularına yerleştirilirken, Facebook’ta paylaşılan fotoğrafların burada biriken herhangi bir fotoğrafla aynı olup olmadığı kontrol edilecek. Eğer paylaşılmaya çalışılan fotoğraf veritabanındaki fotoğraflardan (yani kullanıcıların kendilerinin gönderdikleri çıplak fotoğraflardan) biriyle çakışması halinde o fotoğraf paylaşılamayacak, Messenger üzerinden gönderilemeyecek.

Facebook’un kişilerin çıplak fotoğraflarını istemesinin sebebinin altında, sunucuların çıplak veya müstehcen olan fotoğrafları otomatik olarak tanımlayamaması yatıyor. Facebook bu fotoğraflara çalışanlar dahil kimsenin ulaşamayacağını bildirirken, böyle bir servisin tercih edilip edilmeyeceği ise merak konusu.

İntikam fotoğraflarıyla savaş için böyle bir yöntemin kullanılması, yapay zekaya olan ihtiyacın aciliyetini gösteriyor. Bu sistem yerine tam oturmuş bir yapay zekanın yerleştirilmesi, çok daha güvenli ve çevik bir çözüm olabilirdi.

Editörün Notu: Umuyoruz sistemden faydalanmak isteyen potansiyel mağdurlar, fotoğrafları yanlışlıkla kendi duvarlarında paylaşmazlar.