Anasayfa Haber EA, Star Wars: Battlefront 2’de Geri Adım Attı

EA, Star Wars: Battlefront 2’de Geri Adım Attı

Star Wars: Battlefront 2’nin büyük tepki toplayan mikro ödeme sistemi geçici süre durduruldu.

EA’in beklenen oyunu Star Wars: Battlefront 2, şirketin başına dert olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde sizlerle, oyunun geri iadesi konusunda kullanıcılara direndiğinin haberini paylaşmıştık. Şirket, daha fazla direnemeyip konuyla ilgili bazı önlemler alma yoluna gitti.

Battlefront 2’de Darth Vader karakteriyle oynanabilmesi için ekstra para talep ediliyordu ve oyun içi eşyaların açılması son derece uzun vakit alıyordu. Bunlara rağmen inceleme puanlarının düşük olmaması için EA, oyun basınına erkenden dağıttığı kopyalarda daha hızlı ilerleme kaydedilmesine imkan sağladı. Tüm bu sebeplerden dolayı ön siparişlerini iptal etmek isteyen kullanıcıları ise müşteri hizmetlerine mecbur kılarak yavaşlatarak vazgeçirmeye çalıştı.

EA, verdiği kararlar neticesinde çığ gibi büyüyen tepkiyi hafifletmek için geri adım atmak durumunda kaldı. Para ödeyerek oynayan oyuncuların daha güçlü bir hale gelebilen oyunda, mikro ödeme sistemini duraklattı. Ayrıca oyundaki eşyaları elde etmedeki aşırı yavaşlığı da elden geçirerek oyuncuların biraz daha hızlı ilerleme kaydedebilmesinin yolunu açtı. Mikro ödeme sistemi muhtemelen bir süre incelenip yenilendikten sonra tekrar açılacaktır. Umuyoruz yenilemenin ardından daha adil bir alış veriş sistemi sağlar. Zira EA markası, asıl müşterileri olan oyuncular tarafında hiç iyi bir yolda ilerlemiyor.