Anasayfa Haber Yeni iMac Pro Modellerinde A10 İşlemcisi Kullanılacak

Yeni iMac Pro Modellerinde A10 İşlemcisi Kullanılacak

Apple’ın iMac modelleri A10 çipi sayesinde Hey Siri özelliği kazanacak.

Yakın bir zamanda yeni iMac bilgisayarlarını tanıtması beklenen Apple’ın, yeni cihazlarında A10 çipine yer verdiği konuşuluyor. A10 çipi, sesli komut ile Siri’ye kumanda etmemize imkan sağlayacak.

Şirketin yeni nesil iMac’lere getireceği bu özelliğin kolaylık sağlayacağı tahmin edilirken, bardağın boş tarafını da değerlendirmek gerekiyor. Yazılım geliştirici Steve Troughton-Smith’e göre A10 çipi, macOS’un açılışı ve güvenliğinden de sorumlu olacak. macOS kapatılsa bile çalışmaya devam edeceğini düşünen Steve, Apple’ın bunu kullanıcıları korkutmadan daha fazla veri toplamakta kullanabileceğini iddia etti.

A10 çipinin işlevi hakkında farklı görüşler de bulunuyor. Pikeralpha‘ya göre yeni iMac’lerin 4999 dolarlık fiyat etiketi sebebiyle Apple, kapatılamayan bileşenlerle daha üstün güvenlik önlemleri sağlayacak. Firmware yazılımlarının içinde, cihaz kapatılsa bile durmayan ve GPS raporu gönderen bir “iMac Pro’mu Bul” yazılımına dair ipuçları keşfedildi.

Apple’ın kapatılamayan bileşenleri ne için kullanacağı henüz netlik kazanmış değil. Hatta kapatılamayan bileşenlerin olup olmayacağı da belirsiz. Perdenin arkasından güvenlik çözümünün çıkmasını ümit ediyoruz.