Anasayfa Haber 2016 Saldırısı, Uber İçin Sıkıntı Yaratacak

2016 Saldırısı, Uber İçin Sıkıntı Yaratacak

Uber tarafından üstü örtülen siber saldırı, yine de şirkete zarar verecek gibi görünüyor.

Geçtiğimiz günlerde Uber’in 2016’da gerçekleşen bir siber saldırının üstünü örtmek amacıyla hacker’lara 100.000 dolar ödediğini sizlerle paylaşmıştık. 57 milyon kullanıcının bilgilerinin çalındığı siber saldırı, Uber’in yanlış hamlesi sebebiyle dev bir davaya dönüşebilir.

Uber’in bu çapta bir hack olayıyla karşı karşıya gelip kullanıcı verilerini kaptırması, sonrasında da üstünü 100.000 dolar ile kapatmaya çalışması, Washington başsavcısı Bob Ferguson’u harekete geçirmiş. Ferguson’un yayınladığı basın bültenine göre Uber, bilgilere sızılmasının ardından en fazla 45 gün içerisinde kullanıcılara ve savcılığa bildirmesi gerekiyordu.

Bu bildirimler yapılmadığı için Uber, bilgileri hacker’lar tarafından ele geçirilen her bir kullanıcı başına 2.000 dolar ödemeye mahkum edilebilir. Bilgileri çalınan kullanıcı sayısının 57 milyonu bulduğu düşünüldüğünde, ortaya çok büyük bir para cezası çıkabilir.

45 gün içinde savcılığa bildirilmesi gereken siber saldırının 1 sene bekletilmesi, bu denli büyük cezalara yol açabiliyor. Uber çatısı altında çalışan avukatların bu konuyla ilgili olarak yönetimi bilgilendirip bilgilendirmediği ise merak konusu oldu.