Anasayfa Haber Photoshop İçin Yapay Zeka Geliyor

Photoshop İçin Yapay Zeka Geliyor

Yapay zeka desteği ile tek butonla nesnelerin seçilmesi mümkün olacak.

Photoshop yazılımını kullananlar, nesne seçiminin ne büyük bir dert olduğunu bilirler. Magic Wand ve Magnetic Lasso gibi araçlarla kenar seçimleri bir nebze olsun kolaylaşsa da, hala görsel tasarımcıları en çok uğraştıran noktalardan biridir.

Adobe’un geçtiğimiz sene duyurusunu gerçekleştirdiği yapay zeka programı Adobe Sensei, Creative Cloud yazılımlarına font ve stok fotoğraf bulmak gibi çeşitli işlemlerde kullanılıyordu. Şirket bu işlevlerin yanına Photoshop için nesne seçimi özelliğini de ekliyor.

Nesne seçimi işlevi oldukça basit bir şekilde işliyor. Düzenlemekte olduğumuz fotoğrafta öne çıkan nesneler varsa, üst kısma yerleştirilen Select Subject butonuyla tek dokunuşla seçilebiliyor.

Aşağıdaki videoda nasıl çalıştığı izlenebilen yeni özelliğin henüz mükemmel çalışmadığı aşikar. Fakat makine öğrenmesi teknolojisini kullandığı için zamanla daha iyi hale geleceğini düşünüyoruz.

Bir yorum

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version