Anasayfa Haber Coffee Lake İşlemciler, Modlu Z170 Anakartlarda Çalışabiliyor

Coffee Lake İşlemciler, Modlu Z170 Anakartlarda Çalışabiliyor

8. nesil Intel işlemcilerin 2015 model anakartlarda çalışmasının önündeki tek engelin BIOS olduğu ortaya çıktı.

Bir süredir Intel’in LGA1151 soketli Z170, Z270 ve Z370 anakartlarının arasında çok fark olmadığı, yeni nesil işlemcilerin eski nesil anakartlarda çalışabileceği konuşuluyordu. Hatta bir Asus yetkilisi bir süre önce “Coffee Lake işlemciler Z170 ve Z270 anakartlarda çalışabilir, fakat Intel tarafından engelleniyor.” demişti. Asyalı bir donanım meraklısı da bu iddiaları doğruladı.

MSI’ın Z170A Xpower Titanium model anakartı üzerinde Intel Core i3-8350K işlemcisini çalıştırmak için çabalayan donanım meraklısı, uğraşlarının sonucunda başarıya ulaşmış. BIOS üzerinde yapılan değişiklikler sonucunda, gömülü GPU’nun ve ana PCIe x16 slotunun çalışmadığı gözlemlendi. Bu bileşenlerin çalışmamasının sebebinin sürücü kaynaklı olabileceği söyleniyor. Sistem ise Windows’u çalıştırabiliyor.

Coffee Lake işlemcilerinin eski anakartlarda çalışmamasının asıl sebebinin güç kaynağında gerçekleştirilen değişiklikler olduğu söyleniyor. Dolayısıyla ekstra güç sağlayabilen bazı anakartların, modlanarak i7-8700K modelini bile çalıştırabileceği tahmin ediliyor.

Bu haberle beraber popüler Z170 ve Z270 anakartlar için modifiye furyası başlar mı bilinmez. Bakalım Intel bu konuyla ilgili nasıl tepki verecek.