Anasayfa Haber App Store’da Sahte Kripto Para Uygulaması Alarmı

App Store’da Sahte Kripto Para Uygulaması Alarmı

Sahte MyEtherWallet.com uygulaması, App Store’da en popüler uygulamalar arasına girdi.

Android’in uygulama mağazasındaki yetersiz denetimin, kullanıcıların zaman zaman sahte uygulamalar indirmesine sebep olduğunu sizlerle paylaşmıştık. Fakat görünen o ki App Store’da da ortaya sahte uygulamalar çıkabiliyor.

Kripto paranın ve Bitcoin’in gündemea oturduğu bugünlerde, pek çok kullanıcı ve yatırım meraklısı, çeşitli uygulamalar ve yazılımlardan faydalanmanın yollarını arıyor. İnsanların akıllı telefonları için uygulama da arayacağını tahmin eden uygulama geliştiriciler, iOS için sahte bir MyEtherWallet.com uygulaması geliştirdi. Normalde tüm uygulamalar Apple tarafından defalarca kontrol ediliyor. Fakat MyEtherWallet.com uygulaması, App Store’a 4.99 dolarlık fiyat etiketiyle girmeyi başarmış.

Kısa sürede en popüler finans uygulamaları listesinde 3. sıraya kadar yükselen sahte uygulama, gerçek MyEtherWallet.com yetkililerinin Apple’a yaptıkları uyarılara ve bilgilendirmelere rağmen bir süre mağazada kaldı. Sonrasında herhangi bir açıklama yapılmadan mağazadan kaldırıldı.

Geliştiricinin App Store’da başka uygulamalarının da bulunduğu gözlemlendi. Muhtemelen Apple’ın uygulama denetimi bölümünde çalışanlar, geliştiricinin birkaç tane düzgün uygulaması bulunduğu için MyEtherWallet.com ile iletişime geçmeye ihtiyaç duymadı.

Geliştiricinin amacının ne olduğu ise merak konusu. Kullanıcıların bazı bilgilerini ele geçirmek için sahte uygulama hazırlamış olabilir. Uygulamanın isminin, tam olarak “MyEtherWallet.com” olmasına hiçbir şekilde izin verilmemeliydi.