Anasayfa Haber Intel Yeni Pentium Silver Ve Celeron İşlemcilerini Duyurdu

Intel Yeni Pentium Silver Ve Celeron İşlemcilerini Duyurdu

Gemini Lake mimarisine sahip işlemciler, düşük güç tüketimine sahip.

Intel, yeni Gemini Lake işlemcilerinin duyurusunu gerçekleştirdi. Pentium Silver ve Celeron işlemcileri içeren duyuruda, Pentium Silver ile Pentium Gold farkına da değinildi. Pentium Silver düşük fiyatı hedeflerken, Pentium Gold’ların en yüksek performanslı Pentium işlemciler olacağı bildirildi. Kaby Lake mimarisine sahip Pentium Gold işlemciler, bir süredir satışta.

Günümüzde bağlanabilirliğin büyük önem taşıdığını belirten Intel, Pentium Silver ve Celeron işlemcileriyle gigabit hızında WiFi desteğini sağladığını açıkladı. 2×2 802.11ac standardını kullanacak işlemciler, bağlantı hızı konusunda büyük avantaj sağlayacak.

Local Adaptive Contrast Enhancement teknolojisiyle aydınlık ortamlarda ekranın daha görülebilir olması hedefleniyor. Bu teknolojinin, akıllı telefonlarda yıllardır bulunan otomatik aydınlatma seçeneğiyle benzer bir şekilde çalıştığını tahmin ediyoruz.

Duyurusu yapılan yeni işlemciler ise şunlar:

  • Pentium Silver N5000 (mobil)
  • Pentium Silver J5005 (masaüstü)
  • Celeron N4100 (mobil)
  • Celeron N4000 (mobil)
  • Celeron J4005 (masaüstü)

Yeni işlemcilerin, 2018’in ilk çeyreğinde piyasaya çıkacağı belirtiliyor. Fiyatlandırma ile ilgili henüz herhangi bir bilgi bulunmuyor.