Anasayfa Haber Steam Topluluğu Özellikleri Çin’de Yasaklandı

Steam Topluluğu Özellikleri Çin’de Yasaklandı

Çin’deki oyuncular Steam’in sosyal özelliklerinden faydalanamayacak.

Çin’in yabancı kaynaklı servislere ve ürünlere çeşitli şekillerde zorluk çıkardığına çok kez şahit olduk. Bu tutumun sonucunda Çin içinde kullanılan çok sayıda “benzer” uygulama ve servis ortaya çıkıyor. Teknolojilerin ve servislerin ülkede kullanımı yasaklanıyor, ardından Çinli şirketler tarafından benzeri geliştirilip yaygınlaştırılıyor.

Çin’de bir hayli bilinen ve pek çok alanda yatırımı bulunan Tencent, online oyun mağazasının adını WeGame olarak değiştirerek yavaş yavaş dünyaya açılma planları yapıyordu. PUBG ile beraber Steam Çin’de büyük çıkış yakalayınca, Çin hükümetinin bir şekilde Tencent’ı koruyacak bir müdahalede bulunması gerekiyordu.

Gerçekleştirilen sansür ile beraber steamcommunity.com’un %96’sı engellendi. Oyun mağazasına erişmek, mağazada gezinmek ve oyunları indirip oynamak hala mümkün. Fakat oyuncular, Steam’in hiçbir sosyal özelliğinden faydalanamıyorlar.

İşin en ilginç kısmı ise daha önce PUBG’nin de yasaklanmanın eşiğinden dönmüş olması. Tencent tarafından dağıtımı üstlenmeden önce oyunun “sosyalist değerlere ters düştüğü” gerekçesiyle engelleneceği konuşuluyordu. Tencent’ın dağıtımcılığı üstlenmesiyle beraber bu durum ortadan kalktı.